Faturası kabarık gelene müjde!

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektirik Mühendisliği öğrencisi Melih Balkaya doğalgaz tüketimini azaltan cihaz geliştirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2014 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Faturası kabarık gelene müjde!

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektirik Mühendisliği öğrencisi Melih Balkaya doğalgaz tüketimini azaltan cihaz geliştirdi. Akıllı cihaz cep telefonu ile uzaktan kumanda edilebiliyor. Hava durumuna göre evin ısınmasına kendisi karar veriyor. Ayrıca ev sahibinin kullanım alışkanlıklarını öğrenip buna göre kombiyi çalıştırıyor. Üniversiteden ve Sanayii Bakanlığınca desteklenen cihaz yüzde otuza yakın doğalgazdan tasarruf sağlıyor.

CİHAZ NASIL ÇALIŞIYOR ?

Akıllı cihaz kombiyle cep telefonu arasında iletişim kuruyor. Üç parçadan oluşuyor. Biri evin duvarına diğeri internete üçüncü parçada kombiye bağlanıyor.

AKILLI CİHAZ

Cihaz takıldığı noktadan bir hafta içinde evin ne kadar sürede ısındığını ve soğuduğunu, dış ortamın sıcaklığının nasıl değiştiğini öğrenip hepsini bir araya getiriyor. Ardından tüm verileri birleştirip ev sahibine önerilerde bulunuyor.

EV SAHİBİNİ UYARIYOR

Akıllı cihaz kombinin çalışması ve kullanım alışkanlıklarına göre ev sahibine ay başında ne kadar fatura ödeyeceğinide önceden haber veriyor. Eğer sarfiyat fazlaysa uyarı sayesinde kullanıcı önceden önlemini alabiliyor.

HAVA DURUMUNU TAKİP EDİYOR

Cihaz internet üzerinden hava durumunu da takip ederek buna göre kombinin çalışmasını yada durmasını sağlıyor.

ÖDEMEK İSTEDİĞİNİZ FATURAYA GÖRE CİHAZ KOMBİYİ ATEŞLİYOR

Cihaz üzerinde ayarlamalar yapıp; örneğin Aralık ayında 150 liralık fatura ödemek istiyorum derseniz doğalgaz sarfiyatınızın bunu geçmemesini sağlıyor. Bunu gerçekleştirirken sizin sevdiğiniz sıcaklıklara görede evin ısınmasını sağlıyor.

KULLANMASI KOLAY

Akıllı cihaza cep telefonu ve bilgisayarla uzaktan erişerek kullanmak mümkün. Ayrıca üzerinden girilen komutlarlada kullanılabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber