TEMA Vakfı fidan önerisinden memnun

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, ziyaretlerde plaket alıp vermek yerine ağaç dikimini tavsiye etmesini doğaya dost bir uygulama olarak gördüklerini belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2014 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEMA Vakfı fidan önerisinden memnun

EDİRNE - Salih Baran

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, ziyaretlerde plaket alıp vermek yerine ağaç dikimini tavsiye etmesini doğaya dost bir uygulama olarak gördüklerini belirtti.

Ataç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEMA'nın 22 yıldır erozyonla mücadele ettiğini ve doğal varlıkların korunması adına çalışma yürüttüğünü anımsattı.

Erozyonun Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayan Ataç, şunları kaydetti:

"Tarım alanlarımızın yüzde 59'u, orman alanlarımızın yüzde 54'ü ve meralarımızın yüzde 64'ünde erozyon görülmektedir. Erozyonun ana nedeni toprakların koruyucu bitki örtüsünden yoksun bırakılmasıdır. Ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışmaları erozyonun önlenmesi için en etkin çalışmalardır. Yetersiz olan orman varlığımız ağaçlandırmalar sonucu artmaktadır. Bu anlamda Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun plaket hediye edilmesi yerine fidan dikmek gibi doğaya dost bir uygulamaya yönlendirmesini olumlu görüyoruz."

Ataç, iklim değişikliğinden en fazla etkilenen coğrafyalardan biri olan Türkiye'de, toprak ve su varlıklarının korunmasının önemine değindi.

Toprağı korumak ve ekolojik sisteme katkıda bulunmak için ağaçlandırma faaliyetleri ve doğal varlıkları koruma çalışmalarına destek verilmesi gerektiğini aktaran Ataç, şöyle devam etti:

"Bu bakımdan faaliyetlerimizi yürütebilmemiz için gönüllülerimizin ve bağışçılarımızın desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Bize katılarak doğa koruma çalışmalarımızda etkin rol alacak gönüllülerimizin sayısını hızla artırmaya ihtiyacımız var. Bu vesileyle herkesi fidan bağışı başta olmak üzere tüm faaliyetlerimize destek olmaya davet ediyoruz."

Başbakan Davutoğlu'nun sözleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları'na ilişkin basın toplantısında, "Başbakanlık genelgesiyle bundan sonra başta benim yaptığım ziyaretlerde olmak üzere hiçbir ziyarette yerel yönetimler, valilikler veya diğer kurumlar plaket hediye sunumunda bulunmayacaklar. Eğer hediye edilecekse, şahsen genel uygulama halinde bana yönelen hediyeler bağlamında dile getirmiştim, ağaç dikimi, fidan dikimi olabilir" demişti.,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber