Doğu'da kar yağışı

- Bölgede kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2014 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu'da kar yağışı

Kar yağışının aralıklarla etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 11 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede, havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadiseleriyle buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere, Ardahan'da 11, Kars'ta 10, Iğdır, Ağrı, Van ve Erzincan'da 3, Bitlis, Muş ve Erzurum'da 2, Hakkari'de 1 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da sıfırın altında 2, Kars'ta 1, Ağrı ve Erzurum'da 2, Hakkari'de 3, Van, Bitlis ve Muş'ta 4, Erzincan ve Iğdır'da 7 derece tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları, Erzurum'daki kayak merkezlerinden Palandöken'de 16, Konaklı'da 21, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 19, Kop Dağı'nda ise 16 santimetre ölçüldü.

Soğuk hava nedeniyle bölgede araçların camları buz tuttu, çatılarda buz sarkıtı oluştu. Belediye ekiplerince başlatılan kar ve buzla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.

Bu arada, 22 Aralık Pazartesi gününden itibaren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkisini artıracak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber