O savcı şimdi de uyuşturucuyla yakalandı

Can Karakılıç'ın adı Sakarya'da sır trafik kazasıyla duyuldu. Rüşvet aldığı için savcılıktan atılan Karakılıç bu kez 174 kilo uyuşturucuyla yakayı ele verdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Aralık 2014 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
O savcı şimdi de uyuşturucuyla yakalandı

    MURAT SAVAŞ

    TURGAY BALCI

    Edirne Uzunköprü'de 2012'de Cumhuriyet Savcısı iken bir işadamından rüşvet alırken suçüstü yakalanan Can Karakılıç bu kez Van'da düzenlenen bir operasyonda 174 kilo uyuşturucuyla yakalandı. Keşan ilçesinde uyuşturucu satan torbacılara yönelik operasyon kapsamında ekipler bazı bilgilere ulaştı. Uyuşturucunun Van'dan Edirne, İstanbul ve Gaziantep'e sevk edildiği belirlendi.

    "SAVCIYIM" DEYİP GEÇMİŞ

    Uyuşturucu sevkini ise daha önce Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı iken rüşvet alırken yakalanan Can Karakılıç ile Van Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken açığa alınan polis memuru Sami K. ve İhsan Y.'nin yaptığı belirlendi. Üçlünün son partinin sevki için yola çıkacağı tarihi saptayan jandarma özel bir ekibini Van'a gönderdi. Van ve civar illerden gelen 174 kilo uyuşturucuyu 6 valizin içine koydukları belirlenen Can Karakılıç, Sami K. ve İhsan Y. araçla yola çıktı. Polis memuru Sami K.'nın kullandığı otomobil kontrol noktalarından Karakılıç'ın eski savcı kimliğini göstererek geçti. Edirne jandarmasının ekibi, adım adım izlediği otomobili Erciş yolu üzerinde durdurdu. Karakılıç kendilerini durduran ekibe de savcı olduğunu söyledi ancak yine de otomobilde arama yapılmasına engel olamadı. Aramada otomobilde 161 kilo 243 gram toz esrar, 13 kilo 225 gram eroin ele geçirildi.Üç şüpheli önce İstanbul'a ardından da Edirne'nin Keşan ilçesine götürüldü. Eski savcı Can Karakılıç ve eski polis memuru Sami K. tutuklanırken İhsan Y. serbest bırakıldı.

    BİRİ POLİS AMİRİ İKİ ÖLÜ VE PARA ÇANTASI...

    CanKarakılıç'ın adı ilk olarak 2011'de "Sakarya'nın Susurluk'u" diye bilinen kazayla gündeme geldi. Galeri sahibi Mümin Uysal'ın cipi takla atıp şarampole yuvarlandı. Kazada polis amiri Bülent Yılmaz (36) ve işadamı Serdar Çolak öldü. Sürücü Uysal, müteahhit Hüseyin Şarkıcı ve Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç yaralandı. Araçtan fırlayan ve kimin olduğu bilinmeyen deri çantanın içinde para olduğu öne sürüldü. 2012'de bir işadamından 15 bin lira rüşvet alırken suçüstü yakalanan Karakılıç görevden uzaklaştırılmış, ertelemeli 5 yıl hapis cezası yemişti.

    Bu Habere Tepkiniz

    Sonraki Haber