Soyguncu polislere 50'şer yıl hapis

Antalya'da soygun için yol kesip kuyumcuları kurşun yağmuruna tutan 2 polis, 50'şer yıl hapis cezası aldı. Saldırıdan yaralı kurtulan kuyumculardan birinin de vücudunda 2 kurşunla duruşma salonuna gelmesi şaşırttı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Aralık 2014 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soyguncu polislere 50'şer yıl hapis

Antalya'nın Elmalı ilçesine geçen yıl kuyumculara satış yapan ve hurda altınları toplayanr 4 altın toptancısı Korkuteli ilçesine doğru yola çıktı. Ancak , Beycik köyü yakınlarındaki Öküzboğazı mevkisine geldiklerinde başka bir araç tarafından önleri kesildi. Araçtan inen 3 kişiden biri, içinde 5 kilogram altın bulunan kuyumcuların aracına Kalaşnikofla ateş etmeye başladı. Çıkan çatışmada, kuyumcular Mustafa Çeliktür ile Onur Kolay, Mehmet Ulusoy ve Turgut Ulusoy ağır yaralandı. Saldırganlar soygunu gerçekleştiremeden kaçmak zorunda kalırken, bir arkadaşlarını arayarak yardım isteyen kuyumcular hastaneye kalıdrıldı. Güvenlik kameralarını inceleyen jandarma ise saldırganların Elmalı Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polis memurları Özgür Arıbaş (39), Hüseyin Terzi (40) ve İbrahim Göksoy (31) olduğunu belirledi. Polisler hakkında Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın karar duruşması önceki gün yapıldı. Tutuklu yargılanan Arıbaş ve Terzi, son savunmalarında suçlamaları kabul etmedi. Ölümden dönen kuyumcular ise sanık polislerin cezalandırılmasını istedi.


KURŞUNLAR HALA VÜCUDUNDA

Davayı sonuçlandıran mahkeme, polis memurları Özgür Arıbaş ve Hüseyin Terzi'yi, gasptan, 5'er yıl, 4 ayrı kuyumcuyu öldürmeye teşebbüsten her biri için 10'ar yıl 10'ar ay olmak üzere toplam 40'ar yıl 40'a ay, Özgür Arıbaş'ı ayrıca 6135 sayılı kanuna muhalefetten yani Kalaşnikof silahı bulundurmaktan 4 yıl 2 ay hapse mahkum etti. Arıbaş toplam 52 yıl 6 ay, Terzi'de 48 yıl 4 ay hapis cezası alırken, İbrahim Göksoy'un ise gaspa teşebbüsten 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aldıkları cezaları duyunca büyük şok yaşayan ve ayakta durmakta güçlük çeken iki polis, jandarmaların yardımıyla salondan çıkabildi. Kuyumcular, karardan memnun olduklarını ve adaletin tecelli ettiğini belirtirken, günlerce yoğun bakımda yatan kuyumcu Mustafa Çeliktürk, olayda kasığına ve omuriliğine saplanan iki merminin halen vücudundan çıkartılamadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber