Sıcaklıklar 8 derece azalacak / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Aralık 2014 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sıcaklıklar 8 derece azalacak / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç bölgelerde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Rize, Artvin'in kıyı kesimleri, Mardin, Batman, Bitlis, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının Ülkemiz genelinde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle batı ve kuzeybatı, öğle saatlerine kadar güneydoğu kesimlerde, zamanla kuzey bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmaranın kuzeyi, Karadeniz, Güney Ege ve Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak (30-70 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmaranın kuzeyi, Karadeniz, Güney Ege ve Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak (30-70 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber