Üniversiteli yeni nesil polisler eğitime başladı

Emniyette reform paketi ile birlikte İstanbul, İzmir ve Ankara'daki üniversitelerden komiser yardımcısı yetiştirmek üzere alınan öğrenciler hafta sonları eğitiliyor.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 22 Aralık 2014 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteli yeni nesil polisler eğitime başladı

EMRE ESER

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 'emniyette reform' paketinde en dikkat çekici ayrıntı polis kolejlerinin kapatılması ve komiser sayısının arttırılması olmuştu. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), İstanbul, İzmir ve Ankara'daki üniversitelerde okuyan 2 bin 500 öğrenciyi komiser yardımcısı olarak yetiştirmek üzere alacağını duyurdu. Ekim ve kasım aylarında sözlü mülakata girip başarılı olan öğrenciler aralık ayının ilk haftasında sağlık kontrollerin tamamlanması ile eğitime başladı.

Eğitimler başladı

Geçtiğimiz hafta başlayan eğitim için öğrenciler cuma akşamı okullara teslim olarak hafta sonunu burada geçirdi. Pazar günü akşam okuldan ayrılan öğrenciler, eğitime hızlandırılmış olarak yanaşık düzen ve ceza hukuku dersleriyle başladı. Derslere emniyet müdürleri ve ceza hukuku uzmanı avukatlar girdi. Derslerde öğrencilere gözaltı süreci, tutuklama, adliye ve savcılığa sevk gibi işlemlerin nasıl yapılacağı anlatıldı. Öğrenciler polis teşkilat yapısı hakkında bilgilendirilirken polisin kullandığı silahlar da tanıtıldı. Ancak silah eğitimi henüz başlamadı.

Üniversitede okudukları bölümlerde başarılı olma şartı getirilen öğrenciler arasında son sınıfta olanların bu yaz Didim'de yapılacak 2 aylık kampın ardından atanması bekleniyor.

Önceden kolej şartı vardı

Komiser yardımcısı olabilmek için önceden Polis Koleji mezunu olma şartı aranıyordu. Ayrıca meslek hayatına polis olarak başlayanların meslekte 6 yıl doldurduktan sonra aldığı eğitimler ve başarılı olduğu sınavlar sonucu komiser yardımcılığına yükselebiliyordu. 2001'den sonra yapılan düzenlemeyle komiser yardımcısı olmak için en az lisans veya önlisans mezunu olma şartı aranırken, adayların yazılı ve sözlü mülakatları geçmesi gerekiyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber