'Hayalet Araba' sürücülere yol gösterecek

Jaguar Land Rover, yeni navigasyon teknolojisini tanıttı. Sürücü, ön camda beliren 'hayalet arabayı' izleyerek gideceği yere ulaşabiliyor.

Haber Giriş : 22 Aralık 2014 20:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Hayalet Araba' sürücülere yol gösterecek

Jaguar Land Rover, artırılmış gerçeklik ile bir araya getirilen akıllı asistan teknolojisi 'Hayalet Arabayı' tanıttı. Sürücülerin kullandıkları aracı ön cama yansıtan teknoloji, aracın 360 derece görülebilmesini sağlıyor. Ön camda beliren hayalet araba, özellikle şehir dışı yollarda sürücünün takip edeceği bir navigasyon aracı olarak kullanılabiliyor.

Jaguar Land Rover'ın ilk olarak yazın duyurduğu 'Smart Assistant' teknolojilerinin birer parçası olan '360 Virtual Urban Windscreen' ve 'Follow-Me Ghost Car Navigation' teknolojileri, trafik kazalarını azaltmayı amaçlıyor.

Yoldaki tüm detayları gösteriyor

Aracın ön camıyla yan aynalarını ayıran sütunlara yerleştirilen ekranlar, aracın çevresini 360 derece görüyor ve içeriden görülmesi mümkün olmayan detayları da sürücünün görmesini sağlıyor. Bu sayede, yayalar veya bisiklet ile motosiklet sürücüleri ekrana şeffaf bir görüntü olarak yansıtılıyor ve sürücünün fark etmesi sağlanıyor.

Sürücü, omzunun üzerinden arkaya bakmak istediği zaman, yan camın sütunundaki ekran otomatik olarak şeffaf hale geliyor ve içeriden görülmesi normalde mümkün olmayan görüş açısı sağlanıyor.

Görsel ön camın sunduğu bir diğer önemli özellik, Hayalet Araba. Sürücü yol tarifine ihtiyaç duyduğunda kullandığı aracın görüntüsü navigasyon imgesi olarak ön camda beliriyor.

Bulut tabanlı çalışıyor

Jaguar Land Rover Ar-Ge Direktörü Dr. Wolfgang Epple, 'geliştirilen teknolojiyle sürücünün doğru yerde doğru bilgiyi almasını sağlayacaklarını, böylece trafik kazalarının önüne geçmeyi ümit ettiklerini' söyledi.

Görsel ön camdaki bilgilerin buluta bağlanarak aktarıldığını belirten Epple, 'ileride benzin fiyatlarından boş yeri bulunan otoparklara kadar faydalı bilgilere ön camdan ulaşılabileceğini' belirtti.

Jaguar Land Rover, Temmuz ayında Smart Assistant adlı ilk akıllı asistan teknolojisini duyurmuştu. Yapay zekanın kendi kendine öğrenme yeteneğine bağlı çalışan Smart Assistant, mobil cihazlarla senkronize olarak çevre bilgileri ve trafik durumu gibi birçok bilgiyi otomatik olarak sunuyor. Ayrıca sürücüye göre günlük sürüş planı hazırlıyor ve müzik, video yayınını sürücünün alışkanlıkları, beğenilerine göre ayarlıyor.

Al Jazeera

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber