Kamu kurumları lojman kiralayabilir mi?

2007/3 sayılı Başbakanlık genelgesine göre, kamu kurumları lojman, kamp evi, kreş kiralaması yapamaz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Aralık 2014 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu kurumları lojman kiralayabilir mi?

Başbakan Davutoğlu geçen hafta yaptığı açıklamada, plaket ve hediye vermenin yasaklanacağını belirtmişti.

Memurlar.net olarak, plaket ve hediye vermenin, 2007 yılında yasaklandığını ancak uygulanmadığını belirtmiştik. Bu tespitimiz, hala yürürlükte olan 2007/3 sayılı Başbakanlık Genelgesine dayanmaktadır.

2007/3 sayılı Başbakanlık Genelgesi unutulduğu için, bu genelgede yer alan tedbirleri bugünden itibaren tekrar hatırlatıyoruz.

Aşağıda, genelgenin kiralamaya ve satın almaya dair talimatı yer almaktadır. Genelgenin bu bölümü tüm kamu kurumlarını ve belediyeleri dahi kapsamaktadır. Kapsam maddesi şu şekildedir:

GENELGENİN KAPSAMI

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu eki (I), (II), (III) ve (IV) sayılı cetveller kapsamındaki kurum ve kuruluşlar ile kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıkları, özelleştirme kapsam ve programına alınmış hisselerinin yarısından fazlası kamuya ait olan özel hukuk hükümlerine tabi kuruluşlar, fonlar, döner sermayeler, 4603 sayılı Kanuna tabi olanlar dışındaki kamu bankaları ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşları (Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile TBMM Genel Sekreterliği hariç) kendi bütçeleri veya tasarruflarındaki diğer kaynaklardan yapacakları yurt içi ve yurt dışı harcamaları ile resmi taşıtların kullanılmasında aşağıdaki tedbirlere uyacaklardır. Belediyeler ile il özel idareleri ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler ise bu genelgenin gayrimenkul edinilmesi ve kiralanması ile ilgili bölümüne tabidirler.

GENELGENİN GAYRİMENKUL EDİNİLMESİ VE KİRALANMASINA DAİR BÖLÜMÜ

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında hiçbir surette hizmet binası, lojman, her ne adla olursa olsun memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri sosyal tesis ve bunlarla ilgili arsa ve arazi satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak, kiralanmayacak ve yeni inşaat yapılmayacaktır.

Ancak; sadece kesinleşmiş mahkeme kararı ile gayrimenkulün tahliyesi gibi kanuni zorunluluk halinde, o hizmet için tahsis edilebilecek Hazineye ait gayrimenkulün bulunmadığının tevsik edilmesinden sonra hizmet yeri ihtiyacının karşılanması amacıyla gayrimenkul kiralanabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber