Özel harekatçıya döviz gaspı tutuklaması

IRAK Kürt bölgesinde yasal yollarla Türkiye'ye getirilen yüklü miktarda dövizi, kuryelerin araçlarını sahte plakalı araç ile takip edip silah tehtidi ile durdurarak soymaya kalkıştıkları öne sürülen 1'i özel harekat polisi 2 kişi tutuklandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Aralık 2014 13:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Özel harekatçıya döviz gaspı tutuklaması

Yasal yollarla Kuzey Irak'tan getirilen ve Habur sınır kapısından kuryeler aracılığı ile Türkiye'deki bazı firmalara taşınan yüklü miktarda döviz, kurye araçlarının Silopi ile Şırnak arasındaki yolda sık sık durdurularak soyulma girişimleri üzerine, durum firma sahipleri tarafından güvenlik güçlerine bildirildi. Son olarak Aralık ayının başında Habur sınır kapısı çıkışından itibaren para taşıyan kurye aracını takip eden silahlı 2 kişi, paranın başka araca nakledildiğinden habersiz, kuryenin bulunduğu boş aracı durdurdu. Araçta birşey bulamayınca yollarına devam edin 2 kişinin bulunduğu araç güvenlik güçlerince durdurularak arandı. Çalıntı ve sahte plakalı olduğu anlaşılan araçta biri özel harekatçı 2 kişi bulunurken, yapılan aramada Uzi ve Kalaşnikof silahlar, sis bombası, eldivenler, maskeler ve sahte belgeler ele geçti.

İTİRAZ ÜZERİNE TUTUKLANDILAR

Yakalanan özel harekat polisi Osman Gökhan İşler ve Bülent Şaşmaz, 'resmi belgede sahtecilik, silahla yağma, yol kesmek suretiyle yağma, ateşli silahlar ile birlikte fazla kişi ile birlikte yağma' suçlarından Silopi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Mahkeme, şüphelilerin üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, suçu işlediğine dair somut delile dayalı kuvvetli suç şüphesinin bulunmaması nedeniyle Adli kontrol altına alınmaları kararı ile serbest bıraktı. Döviz firmalarının Avukatı Ayla Tellioğlu, karara bir üst mahkeme olan Cizre Sulh Hakimliğine itirazda bulundu ve iki kişinin tutuklanmasını talep etti. Cizre Sulh Ceza Hakimliği, ele geçirilen Kaleşnikof marka tüfek ile Uzi denilen otomatik tabancanın bulundurulmasının vahim nitelik taşıdığını, atılı suçun oluştuğuna dair kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin olması, maddi gerçeğin ortaya çıkması için gereken bir kısım delillerin toplanmamış olduğu belirtilerek, şüphelilerin tutuklanmak üzere haklarında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

ÖZEL HAREKATÇI VE ARKADAŞI CEZAEVİNE KONULDU

Cizre Sulh Ceza Hakimliğinin yakalama kararı çıkartmasından sonra özel harekat polisi Osman Gökhan İşler Şırnak'ta, Bülent Şaşmaz ise Tokat'ta yakalanarak cezaevlerine konuldu. Olayda kullanılan aracın çalıntı olduğu ve her döviz taşıyan kurye araçlarının takibinde sahte plaka takıldığı belirtildi.

Ferit ASLAN/ŞIRNAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber