Memuriyet dışındaki hizmetlerde, ayrım son bulmalı

Devlet memurlarına hizmet değerlendirme zulmüne bir son verilmeli!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Aralık 2014 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memuriyet dışındaki hizmetlerde, ayrım son bulmalı

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun "Tesis edilen sınıflar" başlıklı değişik 36 ncı maddesinde hizmet sınıfları sayılmış ve öğrenim durumlarına göre memuriyete giriş dereceleri ile yükselinebilecek dereceler tespit edilmiştir.

Öğrenim durumu, elde edilecek unvanlara ve öğrenim süresine göre de, bazı memurlara ilave derece ve kademeler verilmesi öngörülmüştür.

Devlet memurlarının memuriyete girmeden ya da memurluktan ayrılarak yapmış olduğu hizmetlerinin kazanılmış hak aylık derece kademesinde ne şekilde değerlendirileceğine ilişkin hükümlere yer verilmiştir.

Memuriyet dışında geçen hizmetlerin değerlendirilmesi, hizmet sınıflarına göre farklılıklar arz etmektedir.

657 sayılı Kanunun 36/C maddesine göre memuriyet dışındaki serbest olarak çalışılan veya resmi ve özel sektörde geçen süreler, Teknik Hizmetler, Sağlık Hizmetleri, Avukatlık Hizmetleri sınıfları ile Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında ve basınla ilgili kadrolarda çalışanlar için değerlendirilirmektedir.

Ancak, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında çalışan memurlar açısından değerlendirilmemektedir.

Günün şartlarına uygun olmayan ve orta öğretim üzerine aynı lisans eğitim alan memurlar arasında ayrımcılık yapılması ne derece doğrudur?

Ne derece adalate ve hakkaniyete uygundur?

657'nin ilk yürürlüğe girdiği yıllarıda, yeterli aday bulunamadığı için teşvik babında uygulamaya konulan bu uygulama, bugün artık anlamsız ve rahatszı edicidir.

Bu çerçevede 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36 maddesinde yer alan hizmet değerlendirmesine ilişkin hükümlerin yeknesaklığı sağlanmalı hizmet sınıfına ve unvanına bakılmaksızın bütün memurların özel ve resmi kurumlarda geçen hizmetlerinin emsallerini geçmemek üzere değerlendirilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber