Amir, telefon faturasındaki özel görüşmeyi çıkarıyor mu?

2007/3 sayılı Başbakanlık Genelgesine göre, telefon faturalarındaki özel görüşme bedellerinin çıkarılması gerekiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Aralık 2014 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Amir, telefon faturasındaki özel görüşmeyi çıkarıyor mu?

2007/3 sayılı Başbakanlık Genelgesi'nin unutulan hükümlerini tekrar hatırlatmaya devam ediyoruz.

İkinci dosyamız telefon görüşmelerine ilişkin... Bu hükümler, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, TBMM Genel Sekreterliği ve mahalli idareler hariç neredeyse tüm kurumlarda uygulanacaktır.

İŞTE GENELGENİN İLGİLİ BÖLÜMÜ

HABERLEŞME GİDERLERİ

Kurum ve kuruluşların harcama yetkilileri, bütçelerinde haberleşme giderleri için ayrılan ödeneklerin aşılmaması hususunda parasal tutar veya süre kısıtlamaları da dahil gerekli her türlü tedbiri alacaklardır.

Telefon faturaları her defasında harcama yetkilileri tarafından aylar itibariyle bizzat kontrol edilerek, özel görüşme bedellerinin ilgililerden tahsil edilmesi sağlanacaktır.

Hangi makamlara ait telefonların milletlerarası görüşmelere açık olabileceği EK-I sayılı cetvelde gösterilmiştir. Zorunlu hallerde bu cetvelin dışında milletlerarası görüşmelere açılacak telefonlar ile şehirlerarası görüşmelere açılacak telefonlar, bağlı veya ilgili/ilişkili Bakan tarafından belirlenecektir.

Cep telefonları sadece EK-II cetvelin 1'inci sırasında belirtilen makam ve hizmetler ile 2'nci sırasında yer alan makamlar için tahsis edilebilecektir. Ancak, II sayılı cetvelin 2 nci sırasındaki makamlar dışında, zorunlu görülen hizmetler için cep telefonu tahsisi bağlı veya ilgili/ilişkili Bakan onayı ile yapılabilecektir.

Yıllık cep telefonu görüşme ücreti limitleri, anılan cetvelin 1'inci sırasındaki makamlar için limitsiz; 2'nci sırasındaki makamlar için ise, ilgili makama atanan kişiye, içinde bulunulan yılın ocak ayında ödenen net maaş tutarı kadar olacaktır.

Telefonların 900'lü hatlara kapalı tutulmasına devam edilecektir.

MEMURLAR.NET DEĞERLENDİRMESİ

1- Tüm sabit hatlarda, faturalardaki özel görüşme bedellerinin memurlardan tahsili gerekmektedir. Örneğin bir makamda oturan daire başkanı, her ayki faturada, özel görüşmelerini çıkarmalıdır.

2- Cep telefonu her makama verilememektedir. Sadece Ekli cetvelin 1 ve 2. sırasında sayılanlara verilebilmektedir. Örneğin bu listede dair başkanları veya grup başkanları veya şube müdürleri yer almamaktadır. Bakandan onay alınmamış ise bu kişilere cep telefonu verilmemelidir.

3- Cep telefonun yıllık görüşme ücreti, Ek II sayılı cetvelin 2. sırasındaki için, Ocak ayında ödenen net maaş kadardır. Bu miktar şuan için çok yüksektir. bir Genel müdür 7 bin lira maaş almaktadır. Ancak tüm operatörler neredeyse aylık 100 liraya sınırsız görüşme ve internet vermektedir. Dolaysıyla buradaki miktarın düşürülmesinde fayda bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber