Tişört giyen memura uyarı cezası

MERSİN'de, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Örgütlenme Sekreteri Kemal Göçmen, çalıştığı kurumda tişört giydiği gerekçesi ile aldığı uyarı cezasının iptali için konuyu yargıya taşıdı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Aralık 2014 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tişört giyen memura uyarı cezası

Toros Vergi Dairesi'nde gelir uzmanı olarak çalışan Göçmen, kurumda çalıştığı sırada tişört giydiği gerekçesi ile uyarı cezası verilince, cezanın iptali için İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Haksız bir ceza aldığını savunan Göçmen şöyle dedi:

"AK Parti, 'Demokratikleşme paketi' adı altında kendi siyasal yaşam ve giyim tarzını topluma dayatıyor. İş yerinde tişört giydiğim için soruşturma açtılar ve uyarı cezası verdiler. Bu mu yani demokratikleşme paketi? Senin istediğin gibi mi giyinmek zorunda insanlar? Daha önceden var olan kılık kıyafet yasasını kendi açılarından, kendi siyasal düşünceleri açılarından değiştirdiler. Tüm kamu emekçilerine, yeni gelen Vergi Dairesi Başkanı da 'Şu renk pantolon giyemezsiniz, şöyle kravat takacaksınız' gibi farklı uygulamalara gidiyor. İdare Mahkemesine başvuru yapıyoruz."

BES Şube Başkanı Yusuf Kaya ise, kılık kıyafet yönetmeliğinin değişmesi gerektiğini savunarak, "12 Eylül 1980 cuntasının eseri kılık kıyafet yönetmeliğine dokunmayan AKP iktidarı sadece kamuda baş örtüsünü serbest bırakarak yeni bir siyasi rant alanı yaratmıştır. Biz kamu emekçileri daha sağlıklı ve verimli bir kamu hizmeti sunmak için iktidarın kamu emekçilerinin giyimi üzerinden elini çekmesini istiyoruz" diye konuştu.

İbrahim MAŞE/MERSİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber