TÜBİTAK'ta Paralel sorgu

TÜBİTAK'a kabul edilen mühendis, kurumda çalışan Paralel bir eleman tarafından adeta sorguya çekildi. Erdoğan'ı eleştirmesi talebine olumsuz yanıt verdi diye SGK'sı bile yapıldığı halde işe alımı durduruldu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Aralık 2014 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜBİTAK'ta Paralel sorgu

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve Bilgem Başkanı Hasan Palaz'ın, kuruma çok sayıda Paralel Yapı'ya mensup personel soktuğu anlaşılınca, Palaz'ın sözleşmesi geçtiğimiz şubat ayında feshedilmişti. Palaz'ın TÜBİTAK'taki son günlerinde işe doldurulan personelin, Paralel Yapı'nın TÜBİTAK'taki ağabeyleri tarafından sorguya çekildikleri ortaya çıktı. Bir elektrik-elektronik mühendisinin kuruma yaptığı başvuru, paralel sorgu skandalının perde arkasını ortaya çıkardı. Elektrik - elektronik mühendisi S.Y.'nin TÜBİTAK'a verdiği şikayet dilekçesine göre, skandal olay şöyle gelişti: Bir gün TÜBİTAK'ın sitesinde kuruma personel alındığına dair ilan gören mühendis, ilana başvurdu. 23 Ocak 2014 günü TÜBİTAK'tan bir telefon geldi ve 25 Ocak 2014 Cumartesi günü mülakata çağrıldı. İnsan kaynakları ile yaptığı görüşmeler olumlu geçti. 27 Ocak günü işe başlayacağı bildirildi. Bu esnada cep telefonundan arayan bir kişi, kurumun bahçesinde olduğunu ve kendisi ile görüşmek istediğini söyledi.

ERDOĞAN'A HAKARET YAĞDIRDI

Bu görüşmede kendisini Rasim Genç olarak tanıtan şahıs, Gülen yapılanmasının hizmetlerinden ve okullarından bahsedip kendisine referans olduklarını ima etti. Daha sonra lafı o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'a getirdi ve hakarete varan sözler söylemeye başladı. Kendisinin ne düşündüğünü sorunca S.Y.'den beklediği cevabı alamayan 'Paralel sorgucu', görüşmeyi sonlandırdı. İşe başlayacağı umuduyla evine dönen S.Y.'ye bir gün sonra TÜBİTAK'tan yeni bir telefon daha geldi. Kurumdan arayan bayan, bakanlığın alımı durdurduğunu söyledi. Hatta S.Y.'nin SGK girişinin bile yapıldığı ancak aynı gün "Sehven yapıldı" denilerek iptal ettirildiği belirlendi. Fakat S.Y. değişik kanallardan, aslında kuruma personel alımı yapıldığını öğrenince işin peşini bırakmadı. Bir süre sonra hemşerisi olan Enerji Bakanı Taner Yıldız'a bir şekilde ulaşmak suretiyle durumunu anlatan S.Y., Bakan Fikri Işık ile görüştürüldü. Bakan Işık'ın talimatıyla tekrar iş görüşmesine çağrılan S.Y. bu kez işe kabul edildi. S.Y.'nin yaşadıkları ise kurum içi disiplin soruşturması konusu yapıldı. Diğer taraftan emniyet güçleri de S.Y.'yi sorgulayan şahsın kimliğini tespit etti. S.Y.'nin emniyette teşhis ettiği şahsın, kurum personeli Asım Gencer olduğu anlaşıldı. Asım Gencer'in 2013'te Hasan Palaz'ın işe aldığı kişilerden birisi olduğu ve kimliğinin tespitinden kısa süre önce kurumla ilişkisinin kesildiği belirlendi. Diğer taraftan S.Y.'nin ilk başvuruda işe alınmasının engellenmesi ile ilgili başlatılan kurum içi soruşturmada, olayda etkin rol oynadıkları tespit edilen o dönemdeki insan kaynakları yöneticileri Kadir B., Vedat K. ve Erhan E.'ye işten çıkarma cezası verildi. 3 yöneticinin iş akitlerinin feshedileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber