Türkiye, Gülen'i darbe suçundan isterse ABD vermeli

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Darbe suçundan dolayı iadesini istediğimiz taktirde ABD, Gülen'i bize vermeli dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Aralık 2014 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye, Gülen'i darbe suçundan isterse ABD vermeli

Yeni Şafak yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Fethullah Gülen'in ABD'den iadesi üzerine yaptığı görüşmeye yer verdi.

İşte Selvi'nin yazısından o bölüm:

Çavuşoğlu, Türkiye ile ABD arasında suçluların iadesi anlaşması olduğunu belirterek, Gülen'in iadesi için suç çeşidine göre Adalet Bakanlığı'nın da Dışişleri Bakanlığı'nın da doğrudan başvuruda bulunabileceğini söyledi. Tahşiye operasyonu nedeniyle Adalet Bakanlığı'nın doğrudan başvuruda bulunabileceğini ifade etti.

"Seçilmiş hükümete karşı darbe suçuyla ilgili Amerika ile aramızda suçluların iade anlaşması var. Gülen'le ilgili darbe suçundan dolayı bir mahkeme karar alırsa, Dışişleri Bakanlığı olarak biz başvuruda bulunuruz" dedi.

Suçluların iade anlaşması

Peki ABD iade eder mi? Böylesine kullanışlı bir aracı bize niye versin. Bunu sordum.

Dışişleri Bakanı, "Darbe suçundan dolayı iadesini istediğimiz taktirde ABD, Gülen'i bize vermeli. Çünkü iki ülke olarak aramızda suçluların iadesi anlaşması var" diye karşılık verdi.

Yine ikna olmadım.

İade edilmezse kime hizmet ettiği ortaya çıkar

"Niye vermek istesin" diye ısrar ettim. Mevlüt Çavuşoğlu, "Anlaşmamıza rağmen ABD'nin bize iade etmemesi için o zaman siyasi bir karar vermesi gerekir" dedi. Ben de onu öğrenmeye çalışıyordum. Siyaseten Gülen'i Pensilvanya'da zorunlu ikamete mecbur bırakan ABD, siyasi bir kararla onu bize iade etmeyebilir.

O zaman da paralel yapının kime hizmet verdiği daha iyi anlaşılır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber