SHÇEK atama sonuçları açıklandı - Tıkla öğren

Devlet korumasındaki gençlerin kamu kurum ve kuruluşlarda istihdamına ilişkin yapılan ilk merkezi atamada, 2 bin 375 kişi iş sahibi oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Aralık 2014 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SHÇEK atama sonuçları açıklandı - Tıkla öğren

Sosyal hizmet modellerinden yararlananların istihdamına ilişkin yerleştirme sonuçları açıklandı.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Devlet korumasındaki gençlerin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamına ilişkin yapılan ilk merkezi atamada, 2 bin 375 kişi iş sahibi oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2828 Sayılı kanun kapsamında sosyal hizmet modellerinden yararlananların istihdamına ilişkin ATO Congressium düzenlenen kura törenine katıldı.

Törende konuşan İslam, kamu kurum ve kuruluşlar, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının varlık sebebinin, toplumun rahatını ve refahını sağlamak olduğunu ifade ederek, toplumun geleceği olan çocuklara karşı herkesin ciddi sorumlulukları olduğunu belirtti.

İslam, ''Onların korunması, bakımı, ahlaki değerlere sahip, yüksek donanımlı, meslek sahibi olarak yetiştirilmesi hepimizin ortak sorumluluğundadır'' dedi.

Çocukları mutlu olmayan toplumların da mutlu olamayacağını ifade eden İslam, ailede yaşanan sorunlardan en fazla çocukların etkilendiğini, ailenin sorumluluğunu yerine getiremediği durumlarda devreye devletin girdiğini kaydetti.

''Bu ağır bir görev, ağır sorumluluklar yüklendiğimiz bir görev'' diyen İslam, bunun kanuni, vicdani, dini ve bireysel sorumluluklar olduğunu da ifade etti.

Devletin koruma bakımı altına alınan çocuklara, aile odaklı bir bakış açısıyla hizmet sunduklarını belirten İslam, çocuklara aile ortamına yakın kurumlarda bakılarak yarınlara yetiştirdiklerini kaydetti.

Bunun çok güzel geri dönüşlerini aldıklarına dikkat çeken İslam, bu yıl kurumlarda bakım altındaki çocuklardan yüzde 67'sinin üniversiteye girdiğini, lise başarı oranlarının ise yüzde 93 olduğu bilgisini verdi.

-''Beklemeler ortadan kalkacak''

Bakan İslam, ''Çocukları sadece koruyup bakmakla, eğitimlerine yardım etmekle kalmıyoruz onlar reşit olduktan sonraki hayatlarında da mihmandarlık yapmak, onları sahipsiz bırakmamak bizim görevimizdir. Çocukların iyilik halinin sürdürülebilirliği açısından onların iş sahibi olmaları son derece önemli. İşte bugün buradaki toplantıda çocuklarımızın reşit olduktan sonraki hayatlarında birer iş sahibi olabilmeleri için güzel bir adım atıyoruz'' diye konuştu.

Bu yıl çıkan kanunla yeni uygulamada, atama şartı taşıyan çocukların beklemeksizin atamalarının tek bir elden yapma kararı aldıklarını hatırlatan İslam, ''Bu, inşallah daha önceki yıllarda meydana gelen beklemeleri ortadan kaldıracak. Bugüne kadar iş bulma konusunda bekleyen çocuklarımızı da 2 yıl içerisinde yerleştirmiş olacağız'' dedi.

Devlet korumasındaki çocuklardan bir ricası olduğunu belirten İslam, şöyle konuştu:

''Birincisi, atama süreçlerini çok iyi takip etmelerini rica ediyorum. Onlara düşen birtakım vazifeler var. Mesela KPSS'ye girmezseniz atama zincirine giremiyorsunuz. Bu süreci sizin takip etmeniz lazım. Çünkü bu sizin istikbaliniz. Kendinize düşen iş ve işlemleri de zamanında yerine getirmeniz lazım.

Bir diğeri ve daha önemli ricam ise şu, 'Nasılsa bir istihdam hakkımız var. Nasıl olsa reşit olduktan sonra devletimiz bizi uygun bir yere atayacak' garantisi ile eğitiminizi ihmal etmeyin. Bizim sizler için hazırladığımız atama zincirinde bile nasıl bir eğitim aldığınızın önemi var. Birinci öncelikli atananlar lisans mezunları, ondan sonra ön lisans, daha sonra da lise mezunları. Demek ki kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz o kadar öncelikli olacaksınız. Biz devlet olarak sizlere eğitiminizi en iyi derecede tamamlayabilmeniz için bütün imkanları seferber ediyoruz. Sizden beklediğimiz bu imkanları kullanmanız.''

Bakan İslam, bugünün çok mutlu bir gün olduğunu ifade ederek, gençlere yeni işlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

-''Bir insan yetiştir, dünyayı değiştir''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise yetiştirme yurtlarında yetişen gençlerin ataması vesilesiyle birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

''İnsanın çok ama insanlığın kıt olduğu bir çağda yaşıyoruz'' diyen Çelik, ''Bir insan yetiştir, dünyayı değiştir'' anlayışıyla geleceğe yürüdüklerini söyledi.

Dünyaya ve yaşanan olaylara çıkar odaklı değil, insan merkezli baktıklarını ifade eden Çelik, ''Bize göre sosyal devlet, Ankara'da çakılıp kalan devlet değil, aksine 77 milyona kol kanat geren, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara el uzatan ve kimsesizlerin kimsesi olan devlettir'' diye konuştu.

Bu anlayış çerçevesinde bugüne kadar kamuya pek çok atama yaptıklarını vurgulayan Çelik, son 12 yılda 16 bin 474 şehit yakını ve gazinin, 32 bin 301 engelli vatandaşın, 16 bin 792 devlet korumasındaki gencin istihdamını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakan Çelik, 12 yılda 458 bini öğretmen olmak üzere toplam 1 milyon 440 bin kişinin kamuya yerleştirildiğini belirterek, ''Bu yerleştirmelerden en önemlisini bugün icra ediyoruz. Bütün gençlere hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2 bin 375 gencimiz bugün işe başlayacak'' dedi.

Bakan İslam'ın gençlerden ricasına değinen Bakan Çelik de gençlerin KPSS'ye girmeyi ihmal etmemeleri gerektiğine dikkat çekti. Çelik, sosyal devletin gereği olarak bu atamaların gelecek yıllarda da devam edeceğini kaydetti.

-Lisans mezunları KPSS sonucuna göre atanacak

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, yapılan atamaların önemine değinerek, kamuya böylesine istihdamlar yapılmasının, yarının emin ellerde bulunduğunun kanıtı olduğunu ifade etti.

Yapılan yasal düzenlemeyle sosyal hizmetler modellerinden yararlanan gençlerin istihdamında merkezi yerleştirme sisteminin geliştirildiğini belirten Kumbuzoğlu, lise ve üzeri öğrenim görenlerin KPSS sonuçlarına göre, ilköğretim mezunlarının ise kura yöntemiyle atanacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Başbakan Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ile kurayı başlattı.

Kura sonucunda isimlerini gören gençleri yanına çağıran Başbakan Davutoğlu, onlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Kura sonucunda, ilköğretim ve ilkokul mezunu olarak istihdam için başvurun bin 750 kişiden bin 730'unun ataması yapıldı. Atama sonuçlarına Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sitesinden ulaşılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber