Şizofren hastayı yapılan iğne öldürmüş!

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde geçtiğimiz yıl, şizofreni hastası olduğu iddia edilen Ali Ç.'nin hastaneye götürmek için sağlık görevlileri tarafından yapılan sakinleştirici iğne sonucu öldüğü iddia edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2014 14:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Şizofren hastayı yapılan iğne öldürmüş!

Şizofreni hastası olduğu iddia edilen 34 yaşındaki Ali Ç., geçtiğimiz yıl, yakınları tarafından İstanbul Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürülmek amacıyla, ambulansa bindirildikten sonra ellerindeki bağı çözerek ambulanstan inip kayıplara karışmıştı. Ali Ç., Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi'nde oturan ablasının yanına gitmiş, ablası da durumu polise haber vermişti. Eve giden polis ve sağlık ekipleri Ali Ç.'yi kontrol etmekte zorlanmış, bunun üzerine polis tarafından etkisiz hale getirilerek ambulansa bindirilmişti. Bu esnada İstanbul'dan gelen özel bir hastanenin sağlık ekipleri de Ali Ç.'ye iğne vurup sakinleştirmek istemişti. Fakat Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürülmek istenen ve ambulansta kalbi duran Çelebi, apar topar Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Yaşanan bu olayın ardından Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne gelen Ali Ç.'nin yakınları, hayatını kaybettiğini öğrenince sinir krizi geçirmiş ve polisi suçlamıştı. Daha sonra Ali Ç.'nin naaşı ise kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

ADLİ TIP RAPORU AÇIKLANDI

Polisin darp etmesi sonucu öldüğü ileri sürülen Ali Ç.'nin Adli Tıp raporları açıklandı. Geçen yıl Kapaklı'da yaşanan ve polis memurlarını da zan altında bırakan ölüm olayı Adli Tıp raporu ile aydınlatıldı. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Ali Ç.'nin kesin ölüm nedeni, vefatından yaklaşık 15 ay sonra belirlenebildi. Rapora göre şizofren hastası olduğu öne sürülen Ali Ç.'nin darp sonucu değil sakinleşmesi için yapılan iğne sonucu öldüğü ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber