CHP'de adaylık istifaları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat İl Başkanı Duran Kum, milletvekili aday adayı olduğunu açıklayarak başkanlık görevinden istifa etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2014 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de adaylık istifaları

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, 2,5 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevinden 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak için istifa etti. Çelik'in yanı sıra il yönetiminden 7 kişi daha istifa etti. Osmangazi, Orhangazi, Mustafakemalpaşa, İnegöl ve Nilüfer ilçe başkalarının da milletvekilliği aday adaylığı için istifa ettiği öğrenildi.

CHP Bursa İl Başkalığı'nda parti üyeleri ile yaptığı basın toplantısında başkanlık sürecinde emeği geçen herkese teşekkür eden Çelik, "Partimizin iktidarı için mücadele ettiğim il başkanlığı görevimden bugün itibarı ile istifa ediyorum. Sizlerin azminizden, çalışma gücünüzden, birbirimize kenetlenmemizden aldığım güçle partime bundan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hizmet etmek için aday adaylığımı açıklıyorum. 2,5 yıl önce siyaseti salonlardan sokağa indirme ve gücümü koltuktan değil ona güç katma sözü vermiştim. Şimdi verdiğim o sözü tutmanın gururunu yaşıyorum" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından uzun süre alkışlanan Çelik duygu dolu anlar yaşadı.

CHP TOKAT İL BAŞKANI KUM, GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat İl Başkanı Duran Kum, milletvekili aday adayı olduğunu açıklayarak başkanlık görevinden istifa etti.

CHP Tokat İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında Duran Kum, milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. CHP'de yaklaşık 17 yıldır çeşitli kademelerde görev aldığını belirten Kum, "Halkımıza daha farklı kademelerde hizmet etme noktasında, ilçe başkanlarını ziyaret ederek fikirlerini aldım. Partililerin katılımı ile yaptığımız istişare toplantısı sonucunda aldığımız intiba adaylığım noktasında oldu. Halkımızdan aldığımız güç, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun emir ve müsaadelerini alarak genelge gereği görevimden istifa ediyorum. Hayatım boyunca partimden ayrılmayacağım. Halkımızın Ankara'daki eli, ayağı sesi olmaktan, 17 yıllık görev bilinci ile emirlerinde olacağımı söylemek istiyorum. 2015 seçimlerinde partimizin iktidar olması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz" dedi.

Öte yandan CHP Zile İlçe Başkanı Hüseyin Tunç'un da milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiği, CHP Tokat İl Başkanlığı görevini CHP İl Başkan Yardımcısı İlker Erkek'in vekaleten yürüteceği öğrenildi.

CHP ORDU İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Osman Güngör, 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak amacıyla İl Başkanlığı görevinden istifa etti.

CHP'de genel seçim sürecinde uygulanan takvim gereği milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin 25 Aralık'a kadar istifalarını vermeleri gerektiği kararı gereğince 4 yıldır CHP Ordu İl Başkanlığı görevini sürdüren Osman Güngör, bu görevinden istifa ettiğini açıkladı.

YOZGAT İL BAŞKANI

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, görevinden istifa edip partinden milletvekili aday adaylığını açıkladı.

CHP Yozgat il binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Yozgat İl Başkanı Kaytan, il başkanlığı görevinden istifa ettiğini ve CHP Yozgat Milletvekili Aday Adayı olduğunu söyledi. CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen genelge doğrultusunda parti örgütlerinde grev yapan yönetici kadrosunun 25 Aralık itibari ile istifa süreci başladığını ifade eden Kaytan, " Bu genelge doğrultusunda geçtiğimiz hafta örgütümüzle ve genel merkezle yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde bu gün 4 yıldır sürdürmüş olduğum il başkanlığı görevimden ayrılarak Yozgat Milletvekili Aday Adayı olduğumu açıklıyorum. İl Başkanlı dönemimde geçirmiş olduğumuz seçimlerde engellemelere ve engellere karşı nasıl mücadele ettiğimiz herkes tarafından biliniyor. Biz bu süreç içerisinde kırdığımız, incittiğimiz, üzdüğümüz, yol arkadaşlarımızdan, Yozgat kamuoyundan helallik istiyorum. Bu günden sonra CHP Yozgat Milletvekili Aday Adayı olarak huzurlarınızda olacağım. Benden sonra devam edecek olan yönetim kuruluna, il başkanımıza ve ekibine başarılar diliyorum" dedi.

CHP BİNGÖL İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban, genel seçimlerde İstanbul'dan birinci bölge milletvekili aday adayı olacağını belirterek, il başkanlığı görevinden istifa etti.

İSTANBUL'DA 11 İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

CHP'li 11 ilçe başkanı, milletvekili aday adaylığı için istifa etti

CHP Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beyoğlu, Esenler, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Zeytinburnu, Kağıthane, Kartal ilçe başkanları, milletvekilliği aday adayı olmak için istifa etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber