CHP işçileriyle toplu sözleşme imzaladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sevgili taşeron işçileri, CHP'nin iktidarında sizin sendikanız olacak ve siz taşeron işçisi olmayacaksınız. Hepiniz özgür, bağımsız, sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız. Toplu sözleşme hakkınız olacak" dedi. İmzalanan toplu sözleşme ile partide taşeron kalmazken 1.150 lira alan taşeron bir işçinin maaşı 2.400 liraya yükseldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Aralık 2014 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP işçileriyle toplu sözleşme imzaladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde, CHP ile Tez Koop-İş arasındaki toplu sözleşmeye imza attı. Toplu sözleşmeden sonra açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Sevgili taşeron işçileri, CHP iktidarında sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız. İmzaladığım sözleşme, size verdiğim sözün de sözleşmesi olacaktır" dedi.

Sendikası olan tek siyasi partinin CHP olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de 89 siyasi parti var. Ama sendikası olan tek siyasi parti, Cumhuriyet Halk Partisi. Burada gönül birliği ile çalışıyoruz" dedi.

"SEVGİLİ TAŞERON İŞÇİLERİ CHP İKTİDARINDA SENDİKALI VE KADROLU İŞÇİ OLACAKSINIZ"

CHP iktidarında taşeron işçinin olmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu vesile ile ben, kamuda çalışan bütün taşeron işçi kardeşlerime sesleniyorum: Sevgili taşeron işçileri, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında sizin sendikanız olacak. Taşeron işçisi olmayacaksınız. Hepiniz özgür, bağımsız, sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız. Toplu sözleşme hakkınız olacak. Bu taahhüdü Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı olarak söylüyorum. Çünkü biz emekten, allın terinden, kazançtan yanayız. Her evde huzur olmasını istiyoruz. Bunun yolu geleceğe umutla bakmak. Geleceğini güven içinde inşa etmeli bunun yolu taşeron işçiliğini bitirmektir" diye konuştu.

"BU SÖZÜ BU SÖZLEŞMEYİ İMZALARKEN VERİYORUM"

Kılıçdaroğlu, "Bu sözü, bu sözleşmeyi imzalarken veriyorum. İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında taşeron işçi kavramı olamayacak. Bir kavram olacaksa uluslararası adı olan sendikalı hak arayan işçi kavramı olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sözümüzün arkasında duracağız. İmzaladığım sözleşme, size verdiğim sözün de sözleşmesi olacaktır. Onalar buradan sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber