AFAD'dan gençlerin 'kısa filmlerine' destek

AFAD, afetlerle mücadele ve farkındalığın artırılması çalışmaları kapsamında düzenlenen "Afete Hazır Türkiye, Afete Hazır Gençler Kısa Film Destek Programı", gala etkinliğiyle sona erdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2014 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AFAD'dan gençlerin 'kısa filmlerine' destek

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) afetlerle mücadele ve farkındalığın artırılması çalışmaları kapsamında düzenlenen "Afete Hazır Türkiye, Afete Hazır Gençler Kısa Film Destek Programı", gala etkinliğiyle sona erdi.

AFAD Başkanı Fuat Oktay, Cermodern'deki galada, programa katılan filmlerde, medyaya ve topluma dışarıdan bakabilen, hicivle yaklaşabilen bir gençlik gördüklerini söyledi.

Deprem açısından dünyanın en riskli ülkelerinden biri olan Türkiye'de bu yıl 24 bin depremin meydana geldiğini belirten Oktay, "Güvenli bir ülke kurup, bunu özgüvenli bir gençliğe emanet etmeyi hedefliyoruz. Bugün depremlere geçmişe göre çok daha hazırız. Ama hazırlığın sonu yok. Bireyler deprem anında ne yapması gerektiğini öğrenmeli" diye konuştu.

Programa Dumlupınar Üniversitesinden katılan Sibel Yılmaz da kısa film destek programının kendileri için çok önemli bir deneyim olduğunu ifade etti.

Sinemalarda film öncesi yayımlanan reklamları eleştiren Yılmaz, "Neden filmlerden önce insanları bilinçlendirmeye yönelik kamu spotu ya da kısa filmler izleyemiyoruz?" diye sordu.

Yılmaz, "İnsan ölür, insanlık ölmez. Bir insanı bile bilinçlendirebilirsek ne mutlu bize" sloganıyla yola çıktıklarına dikkati çekerek, gençleri motive edici bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından program kapsamında çekilen kısa filmlerden üçü izlenime sunuldu.

Program hakkında

Proje, üniversite öğrencilerinin yaratıcılığı ve dinamizmiyle hem gençlerin hem de toplumun afetlere hazırlıklı olma bilincini artırmak için başlatıldı.

Program kapsamında doğal afetler sonrası ortaya çıkan ağır bilançonun azaltılması ve afetlere hazırlıklı olma gibi hedeflerle hazırlanacak kısa filmlere finansman sağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber