Kalkan balığının kilogramı 100 lirayı buldu!

"Bu yıl kalkan çok az avlanıyor ve diğer balık türlerine göre fiyatı gün geçtikçe yükseliyor. Şu anda 90 ile 100 lira arasında değişen fiyatlarla tezgahta alıcı buluyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2014 16:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Kalkan balığının kilogramı 100 lirayı buldu!

Karadeniz'de balıkçıların ağlarına nadiren takılan kalkan balığının kilogramı 100 lirayı buldu.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalkan avcılığının zahmetli olduğunu, Karadeniz'de ağlara nadir takıldığını söyledi.

Balıkçılığın hava şartlarına bağlı olduğunu vurgulayan Karakaş, "Mevsimler, şartlar balıkçılığın o günkü seyrini belirler. Bu yılki sezonda diğer balık türlerinde çok ciddi sıkıntı yaşanmasa da kalkan balığında diğer yıllara göre azalma mevcut. Az avlanan balığın fiyatı da doğal olarak artıyor. Az balığın talebi fazla olunca fiyat artışları normal" diye konuştu.

Karakaş, kalkanın özellikle büyük işletmeler tarafından talep gördüğünü anlatarak, "Bu yıl kalkan çok az avlanıyor ve diğer balık türlerine göre fiyatı gün geçtikçe yükseliyor. Şu anda 90 ile 100 lira arasında değişen fiyatlarla tezgahta alıcı buluyor. Talep, çoğunlukla büyük otel ve işletmelerden geliyor. İlerleyen günlerde fiyat artar mı, azalır mı, bunu avlanan balıkçılar ve balığın denizdeki seyri belirler" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber