Irak petrolü Türkiye üzerinden ihraç edilecek

Başbakan Davutoğlu Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ortak basın açıklaması yaptı. Davutoğlu, "Gerek DEAŞ gibi terör örgütleri, gerekse onyıllardır Irak topraklarından Türkiye'ye saldırılar yürüten terör örgütlerine karşı ortak bir tavır içindeyiz" dedi. İbadi ise " Irak petrollerinin Türk topraklarından geçerek dünya pazarına ihraç edilmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Aralık 2014 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Irak petrolü Türkiye üzerinden ihraç edilecek

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, bir dizi resmi ziyarette bulunmak için Türkiye'ye geldi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından kabul edildikten sonra, Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret eden İbadi Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Davutoğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

- Gerek DEAŞ gibi son dönemde çıkan terör örgütleri ve Irak'ı Suriye'yi kendisine bir alan olarak seçen terör örgütleri, gerekse onyıllardır Irak topraklarından Türkiye'ye saldırılar yürüten PKK terör örgütü gibi bütün terör örgütlerine karşı ortak bir tavır içindeyiz. Irak'ın güvenliği bağlamında her türlü desteği vermeye hazırız.

- Bakanlarımız bütün konuları detaylı olarak çalıştılar ve önümüzdeki günlerde devam edecekler. Türkiye ve Irak tarihi bir geçmişe sahiptir Türkiye Irak'a her alanda destek verecektir. Türkiye evinizdir her zamanb bekleriz hoşgeldiniz.

İbadi'nin açıklamaları:

- Türkiye başbakanına teşekkür ederim geniş bir heyetle buradayız bu antlaşmayı tekrar hayata geçirmek istiyoruz. İkili alanlardaki işbirliğimi geliştirmek istiyoruz. IŞİD söz konusu ve buna karşı bir ortak mücadele söz konusu IŞİD sadece bölge için değil dünya için bir tehdir. Irak terörle mücadele etmektedir. Irak IŞİD'i belli bölgelerden çıkarmaktadır. Yolsuzlukla mücadele konusunda çalışmaya başladık. Türkiye'ye bize sunduğu yardımlar konusunda teşekkür ederiz. Herhangibir terör örgütünün Türkiye'ye zarar vermesine izin vermeyiz bununla birlikte iç işlerine karışmayız.

- Biz Türkiye ile ikili ilişkilere önem veriyoruz ve karşılıklı olarak ekonomilerin kalkınmasını istiyoruz.

- Irak petrollerinin Türk topraklarından geçerek dünya pazarına ihraç edilmesini istiyoruz.

- Bölgede mezhepsel kutuplaşmalar var bunun için ortak hareket etmeliyiz. Bu tehditlere karşı işbirliğine hazırız bir iyimserlik içindeyiz ilişkilerimiz gerçek boyutuna çıkarmak için ilişkilerimizi bütün alanlarda genişletme arzusu içindeyiz inşallah bölgede güvenliği sağlayacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber