Üniversiteler karıştı! 167 gözaltı!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Adana Çukurova Üniversitesi'nde çıkan olaylarda 167 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 25 Aralık 2014 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteler karıştı! 167 gözaltı!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde dün başlayan ve bugün devam eden karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasında 67 öğrenci, Çukurova Üniversitesi'nde Uludere olaylarının yıl dönümü nedeniyle çıkan olaylarda ise 100 öğrenci gözaltına alındı.

SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ'NDE OLAYLAR ÇIKTI: 67 GÖZALTI!

KSÜ Avşar Yerleşkesi'ndeki İktisadi İdari Bilimler Fakültesi binasına gelen bir grup öğrenci, fakültenin camlarını kırarak Fen Edebiyat Fakültesi binasına kaçtı.

Polis, biber gazı ile müdahale ederek grubu etkisiz hale getirdi. Olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 67 kişi, otobüslerle sağlık raporu için Necip Fazıl Şehir Hastanesine götürüldü.

Öğrencilerde bıçak ve kanca ele geçirildi

Bu arada, bir grup öğrencinin halk otobüsü ile Avşar Yerleşkesi'ne doğru hareket ettiğini tespit eden polis ekipleri, durdurdukları otobüste arama yaptı. Otobüsteki 5 öğrencinin üzerinden 5 bıçak ve bir kanca elde edildi. Öğrenciler, alınan sağlık raporlarının ardından polis merkezine götürüldü.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ'NDE ULUDERE GERGİNLİĞİ: 100 GÖZALTI!

Adana'daki Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Uludere olaylarının yıl dönümü nedeniyle yürüyüş yapan karşıt görüşlü öğrenciler arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Sol görüşlü öğrenciler kütüphaneyi basıp içerdeki öğrencileri rehin aldı, biber gazıyla müdahale eden polis 100 öğrenciyi gözaltına aldı.ÇÜ kampusundaki R1 dersliğinin önünde toplanan yaklaşık 400 kişilik grup, Uludere olaylarının yıl dönümü nedeniyle sloganlar atıp yürüyüşe geçti. Yemekhaneye kadar yürüyen öğrenciler burada Uludere olaylarıyla ilgili açıklama yapıp, kampus içinde sloganlar attı.

Bu sırada bazı binalardan yürüyen sol görüşlü öğrencilere taş yağdırıldı. Çıkan arbedeye TOMA'larla önlem alan polis müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazı sıkılarak dağıtılan öğrencilerden sol görüşlüler ÇÜ Kütüphanesi ile R1 dersliğine girip buradaki sağ görüşlü olduğu belirtilen öğrencileri rehin aldı. Çevik Kuvvet polisinin müdahalesiyle sol görüşlü yaklaşık 100 öğrenci gözaltına alındı, binalar boşaltıldı.Kütüphane önünde toplanan sol görüşlü öğrencilerle Turkuaz kafe önünde toplanan sağ görüşlü öğrenciler ise tazyikli su ve biber gazı sıkılarak dağıldı.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ'NDE GERGİNLİĞİ GÜVENLİK GÜÇLERİ ENGELLEDİ

Hakların Demokratik Kongresi (HDK) Samsun Gençlik Meclisi Üyesi bir grup üniversite öğrencisi, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 3 yıl önce yaşanan olayları protesto etmek için eylem yapmak istedi. OMÜ Mühendislik Fakültesi önündeki 'Roboski Ormanı' adı verdikleri yeşil alan önünden Fen-Edebiyat Fakültesi'ne yürüyen grubu, karşıt görüşlü öğrenci grubu engellemek istedi. Üniversitenin güvenlik görevlileri ile çevik kuvvet polislerinin araya girmesiyle gerginlik büyümeden engellendi.

Uludere olaylarını protesto eden ve Fen-Edebiyat Fakültesi önüne gelen HDK Samsun Gençlik Meclisi Üyeleri adına açıklama yapan üniversite öğrencisi Rana Rende, "Biz de her vicdan sahibi insanın yapacağı gibi bu katliamı unutmayacak ve unutturmayacağız. Katliamların halka normalmişçesine aktarılmasına engel olacağız" dedi. Okunan basın açıklamasının ardından gruplar olaysız dağıldı.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNİ PROTESTO ETTİLER

Akdeniz Üniversitesinde izinsiz eylem yaptıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açıldığını iddia eden bir grup öğrenci, üniversite yönetimini protesto etti. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubesi üyeleri ile bir grup öğrenci üniversite yerleşkesinin girişinde bir araya geldi.

Grup adına basın açıklamasında bulunan KESK üyesi Kadir Öztürk, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünün akademik özgürlük anlayışından uzak davranarak yüzlerce öğrenci hakkında soruşturma açtığını öne sürdü. Bu soruşturmalara tepki göstermek amacıyla toplandıklarını dile getiren Öztürk, "Bu duruma sessiz kalmayacağız, her zaman bu gençlerimizin yanında olacağız" dedi.

Basın açıklamasının ardından 6 kişilik bir heyet, soruşturmaların geri çekilmesi amacıyla Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Teoman Kulaksız ile görüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber