'Erdoğan çiftine hakaret' davasında para cezası

ÇANAKKALE'de Gezi Parkı olaylarına destek vermek için düzenlenen yürüyüşlere katıldıkları iddiasıyla haklarında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 25 sanıktan 23'ü beraat etti. Yürüyüşte dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'a hakaret içiren pankart taşıdıkları gerekçesiyle, diğer iki sanığa ise 7 bin 80'er lira para cezası verilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Aralık 2014 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Erdoğan çiftine hakaret' davasında para cezası

İstanbul'da başlayan ve Türkiye'nin diğer illerine yayılan Gezi Parkı eylemleri nedeniyle Çanakkale'deki yürüyüşlere katıldıkları polis tarafından tespit edilen 25 kişi hakkında, '2 bin 911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na Muhalefet' ve 'Kamu Görevlisine Hakaret' suçlamasıyla Çanakkale 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, geçen 14 Mart'ta kamu davası açıldı. Aralarında Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof.Dr. Telat Koç, Çanakkale Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. İlhan Pirinçciler'in de bulunduğu sanıklar için 1-5 yıl hapis cezaları istendi. Mahkeme, tümü tutuksuz yargılanan sanıklardan 23'ü hakkında beraat kararı verdi. Üniversite öğrencisi diğer iki sanık H.Ç. ve O.H. ise hakaret içeren pankart taşıdıkları gerekçesiyle 7 bin 80'er lira para cezasına çarptırılıp, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

"GEZİ, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİYDİ"

Adliye çıkışında açıklama yapan sanıklardan bir bölümünün avukatı Muharrem Erkek, Gezi'yi hep bir ruh olarak gördüklerini ve böyle de görmeye devam edeceklerini söyledi. Avukat Erkek, şöyle dedi:

"Gezi, büyük bir sivil toplum direnişi, demokrasi ve özgürlük mücadelesiydi. Bugün Gezi eylemleri sebebiyle açılan davada, sendika başkanları, üniversite hocalarımız, muhtarlarımız, öğrenciler var. Kısacası sivil toplum var. Gezi eylemleri sebebiyle açılan dava bugün sonuçlandı. Tüm sanıklar, eylemleri düzenledikleri ve katıldıkları gerekçesiyle mahkemeye sunulan iddialardan ayrı ayrı beraat etti. Yargının içinde bulunduğu sorunları hepimiz çok iyi biliyoruz. Ama her şeye rağmen bu memlekette yargıçlar var. Geç de olsa adalet tecelli ediyor. Keşke bu dava hiç açılmamış, böyle bir iddianame hiç düzenlenmemiş olsaydı. Çünkü biz hukukçular olarak çok iyi biliyoruz ki sanık olarak yargılanmak bile başlı başına bir cezadır. Yalnızca yargılanan 2 kişi taşıdıkları dövizlerde açık sövme unsuru içerdiği için para cezası aldı. Onun da hükmün açıklanması geri bırakıldı, ertelendi. Onun dışında tüm sanıklar, tüm suçlamalardan ayrı ayrı beraat etti. Bu çok önemli bir karardır, adalet tecelli etmiştir, doğru bir karardır. Bi zde böyle bir karar alınması sebebiyle mutluyuz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber