Bakan Canikli'den 'kaçak' et açıklaması

Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, Mersin Limanı'ndan Türkiye'ye sokulan yaklaşık 21 ton kaçak kırmızı etle ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2014 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Canikli'den 'kaçak' et açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranaz Uygulama Oteli'nde verilen akşam yemeği sonrası, Mersin Limanı'ndan Türkiye'ye sokulan yaklaşık 21 ton kaçak kırmızı etle ilgili açıklama yaptı. Canikli, kaçak etle ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, "Cumhuriyet Savcılığına intikal etmiş bir hadise. Bizde Bakanlığımızdan Müfettiş görevlendirdik. Şu anda o çalışmalar hem idari soruşturma devam ediyor hem de yargının yaptığı soruşturma devam ediyor. Dolayısıyla şu aşamada bu sonuçlandıktan sonra bir açıklama yapılması daha makul. Çünkü anda henüz soruşturma devam ediyor, yani bu aşamada sorumlular muhtemelen olacak, onlarla ilgili bir takım kararlar söz konusu olacak. Bütün yönleriyle devam ediyor. Bu olayda ihmali olan, yanlışı olan ne varsa müfettişimizin yapacağı soruşturmadan sonra gereken açığa alma olacaksa onlar ne gerekiyorsa yapılacak. Soruşturma devam ettiği için bu konularda daha fazla ayrıntılı açıklama yapmayalım. Soruşturmanın selameti açısından. Birkaç gün içerisinde sanıyorum daha ayrıntılı açıklama yapma imkanımız olur ama şu an da çok sıcak" dedi.

Et miktarıyla ilgili de açıklama yapan Canikli şunları söyledi:

"Et miktarı yaklaşık 21 ton civarında. Yani daha önceki ile kıyaslandığında bu devede kulak ama sonuç itibari ile miktar ne olursa olsun bir kaçakçılık söz konusu ise sonuna kadar üzerine gidiliyor. Güzel olan taraf şu; şu anda kaçak et olayından sonra biliyorsunuz antrepolarda bir takım tedbirler almıştık. Şimdi antrepo rejimine sokamıyorlar artık etleri, dolayısı ile doğrudan 'Sallama' yöntemini kullanmaya çalışıyorlar, o zaman da yakalanıyorlar. Yani yakalanma ihtimali daha kuvvetli muhtemel hale geliyor. Daha önceki antrepo rejimine sokmaları halinde oradan daha kolay yapabiliyorlardı. Şu anda onların işleri biraz daha zorlaştı. Bundan sonra da bu tür olaylara teşebbüs etmeleri halinde yakalanma olaylarına daha sık karşılaşabiliriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber