26 Aralık 2014 tarihli önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2014 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
26 Aralık 2014 tarihli önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek, Rixos Otelde "Memur-Sen Yeniden Büyük Türkiye Sempozyumu"na katılacak.

(Ankara/13.00/14.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beykent Üniversitesi Ayazağa yerleşkesinde, Genç Sosyal Bilimciler Platformu 2. Ulusal Gençlik Tartışmaları etkinliğine ve Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesinde, Taşeronluk Sistemi Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı'na katılacak.

(İstanbul/09.30/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'na ve mutabakat zaptı ile diğer antlaşmaların imza törenine katılacak, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev tarafından kabul edilecek, Başbakan Comart Otorbayev ve Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev ile görüşecek.

(Bişkek)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan Büyükelçisi Muhammed Harun Şevket'e Bakanlık'ta ödül verecek.

(Ankara/14.00)

3- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bakanlık faaliyetlerine ilişkin basın toplantısı yapacak, Adana Ekonomi Zirvesi ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri 2013 Yılı İhracatın Yıldızları ödül töreni ile Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği 3. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması'na katılacak.

(Ankara/09.00/Adana/14.00/18.00)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Üreten Samsun'un Yıldızları" töreninde, il ve ülke ekonomisine katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara ödüllerini verecek.

(Samsun/17.00)

5- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ziyaretlerde bulunacak, "Mersin 2013 Tarım Ürünleri İhracatı Yıldızları" ödül töreni ile MÜSİAD Mersin Şubesi Gençlik Kurulu 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılacak.

(Mersin/09.45/17.00)

6- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı 6. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı ile TOKİ'nin yatırımlarının değerlendirilmesi ve alan ziyareti programına katılacak. Toplantıda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül de yer alacak.

(Bingöl/10.30-14.00)

7- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MASAK tarafından düzenlenen "Organize Suçların Yol Açtığı Mali, Ekonomik ve Sosyal Etkilerin Tespiti ve Analizi Sempozyumu"nun açılışında konuşma yapacak.

(Ankara/09.00)

8- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yeşilköy WOW Otelde "Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Çalıştayı"na katılacak

(İstanbul/09.00)

9- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3. Havalimanı inşaat sahasında incelemede bulunacak, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ilk tabliye yerleştirme törenine katılacak.

(İstanbul/10.00/14.00)

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Zeytinburnu Belediyesinin Topkapı Anıtmezar'da düzenlediği Aydın Menderes'in 3. ölüm yıl dönümünü anma programında bulunacak.

(istanbul/11.00)

12- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Demokrasi Şehitlerini Anma Paneli'ne konuşmacı olarak katılacak.

(Bartın/13.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, aralık ayı imalat sanayi kapasite kullanım oranı verileri ile aralık ayı iktisadi yönelim anketi ve reel sektör güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

2-Türkiye İstatistik Kurumu aralık ayına ilişkin sektörel güven endeksini açıklayacak

(Ankara/10.00)

3- Okul sütü ihalesinin iptal edilen ikinci kısmı için pazarlık usulüyle ihale yapılacak

(Ankara/14.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 15. haftanın ilk maçında Gençlerbirliği ile Galatasaray, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşılaşacak.

(Ankara/20.00)

2- Basketbolda Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Final organizasyonuna Servet Tazegül Spor Salonu'nda yarı final maçlarıyla devam edilecek.

- İstanbul Üniversitesi BGD ile Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediyespor'la Adana ASKİ karşı karşıya gelecek.

(Mersin/18.00-20.15)

3- PTT 1. Lig'de 15. hafta Albimo Alanyaspor-Şanlıurfaspor maçıyla başlayacak.

(Antalya/19.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber