Yağışlı hava geliyor / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Aralık 2014 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağışlı hava geliyor / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; İç ve doğu bölgelerin az bulutlu ve açık, batı kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve Kıyı Ege ile Manisa, Denizli, Antalya ve Burdur çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden sonra İzmir ile Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde ve Balıkesir'in batı kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; gece saatlerinden sonra İzmir ile Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde ve Balıkesir'in batı kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (lokal su baskını vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS HADİSESİ UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (karayolu ulaşımında gizli buzlanma, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber