Ali İsmail Kormaz davasına polis katılmadı

Eskişehir'deki Gezi Parkı olayları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'la ilgili davanın 6. duruşmasına sanık polis hasta olduğu gerekçesiyle katılmadı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2014 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ali İsmail Kormaz davasına polis katılmadı

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, adliye binasının zemin katındaki konferans salonunda yapılıyor. Çeşitli illerden gelen ve müdahil olmak isteyen avukatlar, salonda yerini aldı.

Tutuksuz yargılanan polisler Hüseyin Engin, Şaban Gökpınar ve Yalçın Akbulut, tutuklu sanıklardan Muhammed Vatansever, Ebubekir Harlar, Ramazan ve İsmail Koyuncu, duruşmada hazır bulundu.

"BÖBREK TAŞI DÜŞÜRDÜM"

Tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan, mahkemeye hastalığını gerekçe göstererek katılmadı. Saldoğan'ın böbrek taşı düşürdüğü için rapor aldığı öğrenildi.

Duruşmayı, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel, babası Şahap ve ağabeyi Gürkan Korkmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Milletvekilleri Müslim Sarı ve Şafak Pavey, HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, Uluslararası Af Örgütü Hollanda Şubesinden gözlemci Andrea De Rujiter de izliyor.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı tarafından hazırlanan tişörtler, aralarında milletvekillerin de olduğu katılımcılar tarafından giyildi.

"DURUŞMAYI ERTELEMEK İSTİYOR"

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz da CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ile adliyeye geldi. Korkmaz ailesi ve yakınları, adliye yerleşkesi önünde bariyerlerle oluşturulan koridorun ve adliye binasının girişindeki kontrolün ardından duruşma salonuna girdi.

Emel Korkmaz, davanın karara bağlanmasını ve sanıkların hak ettikleri cezayı almalarını beklediklerini ifade ederek, ''Katillerden bir tanesi hasta olduğu bahanesiyle duruşmaya gelmeyecek. Hasta olduğundan değil de duruşmayı erteletme amaçlı" dedi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Öte yandan, polis ekipleri, duruşma nedeniyle sabah saatlerinden itibaren adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kaldırım Caddesi, Bağdat Caddesi girişinden eski Veterinerlik Kavşağı arası, Erkilet Bulvarı, Çevreyol İstasyon Caddesi Kavşağı (Sümer Üst Geçit) ile eski Veterinerlik Kavşağı arasını gece yarısından itibaren araç trafiğine kapatan polis, 3 farklı arama noktası oluşturdu.

Duruşmayı izlemek için farklı illerden gelenler, İstasyon Mahallesi'ndeki pazar yerinde toplandı.

Buradan Kaldırım Caddesi'ni takip ederek, spor tesisleri önündeki arama noktasına kadar sloganlar atarak yürüyen yaklaşık 100 kişilik grup, kendileri için ayrılan bölüme geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber