YÖK'ten garip mevzuat düzenlemesi

YÖK, yürürlükten kaldırılan maddeyi tekrar yürürlükten kaldırdı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Aralık 2014 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK'ten garip mevzuat düzenlemesi

YÖK, yürürlükten kaldırılan maddeyi tekrar yürürlükten kaldırdı.

Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, 26 Aralık 2014 tarihi itibariyle değişti. Toplam 3 maddede değişiklik yapıldı.

Birinci maddede sorun yok. 50/d statüsünde çalışanlardan TUS veya DUS ile uzmanlık eğitimi alanların, 3 ay daha görevlerine devam etmesi öngörülmektedir.

Ancak, 2. madde ile yönetmeliğin geçici 2. maddesinin yürürlükten kaldırıldığı belirtilmektedir ki, bu madde zaten 4/3/2014 tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır.

Ayrıca 3. maddede yapılan düzenleme ise şu şekildedir: "Geçici Madde 3- (1) 2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarında görev yaparken, 2547 sayılı Kanunun 6111 sayılı Kanunla değişik 44 üncü maddesinin yürürlüğe girdiği tarihten sonra ve bu maddede belirtilen azami süreler içerisinde doktora tezini tamamlayamaması nedeniyle ilişiği kesilen araştırma görevlileri, bu yönetmelikte belirtilen atama şartlarına tabi olmadan, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde talep etmeleri halinde, 2013 yılı sonuna kadar görev yapmak üzere araştırma görevlisi kadrolarına atanırlar."

3. maddede yapılan düzenleme de, en az 2. kadar gariptir. Yönetmeliğe geçici madde konulmakta, maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren (yani bugün) 1 ay içinde başvuranların, 2013 yılı sonuna kadar atanacağı belirtilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber