İSTKA'dan 145 milyon lira bütçeli hibe programları

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), toplam 145 milyon lira bütçeli hibe programları başlattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2014 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İSTKA'dan 145 milyon lira bütçeli hibe programları

İSTKA'dan yapılan yazılı açıklamada, ajansın, yerel potansiyeli harekete geçirerek bölgesel gelişmeyi hızlandırmak amacıyla faaliyetlerini sürdürdüğü belirtilerek, 2015 Mali Destek Programları kapsamında işletmelere ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik 8 programla İstanbul'daki kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve işletmelerden ilan edilen başlıklarda proje sunmalarının beklendiği kaydedildi.

Projelerin, "Bağımlılıkla Mücadele", "Kadın İstihdamının Artırılması", "Sağlık Turizm Merkezi İstanbul", "Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi", "Yenilikçi İstanbul" başlıkları altında sunulacağı ifade edilen açıklamada, projelerin destekleneceği programların 23 Aralık'ta ilan edildiği aktarıldı.

Açıklamada, toplam 145 milyon liralık bütçenin 65 milyon lirasının işletmelere yönelik programlara, 80 milyon lirasının da kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik programlara tahsis edildiği bildirildi.

İşletmelerin, "Sağlık Turizm Merkezi İstanbul", "Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi" ve "Yenilikçi İstanbul" programlarına başvurabilecekleri vurgulanan açıklamada, kar amacı gütmeyen kuruluşların ise tüm başlıklara proje başvurusu yapabileceği ifade edildi.

Açıklamada, destekten yararlanabilmek için gereken şartların belirlendiği başvuru rehberlerine www.istka.org.tr sitesinden ulaşılabileceği, rehberlerde her bir program için desteklenecek konular, proje başına destek limitleri, uygunluk şartları ile başvuru ve değerlendirme kriterleri gibi detayların yer aldığı duyuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber