Okul önünde öğretmenlere saldırı!

Eğitim-Sen, Esenyurt Yeşilkent Mahallesi'nde bulunan Fahir İlkel İlkokulu'nun ortaokul kısmında görevli 2 öğretmenin öğrenci yakınları tarafından dövüldüğünü öne sürerek, olayı kınadı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Aralık 2014 21:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Okul önünde öğretmenlere saldırı!

İddiaya göre, dün sınıf düzenini bozduğu için öğretmen tarafından müdür yardımcısının odasına gönderilen bir öğrencinin 4-5 kişilik arkadaş grubu, bugün okul önüne gelerek öğretmeni tehdit etti. Bu sırada, diğer öğretmenler olaya müdahale ederek, grubun okul önünden uzaklaşmasını istedi. Öğretmenler ile tartışan grup, sokakta bulunan fırının önünden aldıkları odunlarla öğretmenlere saldırmaya başladı. Olayda 2 öğretmeni darp eden saldırganlar, daha sonra olay yerinden kaçtı.

EĞİTİM-SEN'DEN KINAMA

Olayın ardından okula gelen Eğitim-Sen 7 No'lu Şube Sekreteri Özlem Talu, bir grup öğretmenle okul dışına çıkarak basın açıklaması yaptı.

Talu, "Yıllardır okullarda yaşanan şiddet olaylarının, kavganın, çeteleşmenin gittikçe büyüyen bir tehdit haline gelmesi karşısında bugüne kadar gerekli adımları atmayan, okullarda yaşanan şiddet olaylarına kayıtsız kalanlar, bugün Esenyurt Fahir İlkel İlkokulu'nda bir saldırıya daha sebep olduklarının farkındalar mı? Eğitim-Sen olarak, eğitim emekçilerine yönelen bu türlü şiddeti kınıyor, yetkilileri önlem almaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nı öğretmenlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

ÖĞRETMEN OLAYI ANLATTI

Saldırıya uğradığını iddia eden öğretmenlerden Serkan Doğan, olayı şöyle anlattı:

"Dün öğrenciler, iki öğretmen arkadaşımızın yolunu kesmiş, ellerinde maket bıçağı varmış. Nedeni de öğrencinin, düzeni bozduğu için müdür yardımcısına gönderilmesi. Evine gidiyorlar. Evine taş atıyorlar. Bugün de, olay polise bildirildiği için öğretmenlerimizi korkutmak amaçlı okul çevresinde toplanmaya başladılar. Biz de bu toplanmaları gördüğümüz için olaya müdahil olduk. Oradaki güruhu dağıtmaya çalıştık. Sonra 4-5 kişi geldi. Fırının önündeki odunları alıp bize saldırmaya başladılar. Biz de içeriye girdik. O arada yaşanan arbedede birkaç darbe aldım. Ondan sonra da polis geldi. Yaralandım. Darp raporu aldım. Şikayetçi olacağım."

"ÇETELEŞME VAR"

Saldıranların öğrenci olmadığını, öğrencilerin arkadaşları olabileceğini söyleyen Serkan Doğan, saldırının, okul öğretmenlerinin civarda oluşan "çeteleşmeye" karşı durmaları üzerine gerçekleştiğini öne sürdü.

"ÇEVREDE HİÇBİR GÜVENLİK ÖNLEMİ YOK"

Emrullah Naz adlı bir öğrenci velisi de, okul çevresinde hiçbir güvenliğin bulunmadığını belirterek, saldırganların daha önce de bir öğretmenin arabasına zarar verdikleri söyledi.

Naz, "Adam çocuğunu evde disipline edemiyor, öğretmen burada disipline ediyor diye bu olaylar çıkıyor. Bu olaylar sık sık yaşanıyor. Okul dağılımında zabıtanın, polisin burada olması lazım. Ama yok" diye konuştu.

Olay sonrası okul çevresinde güvenlik önlemi alan polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber