Kadın astsubaylara da makyaj izni verildi

TSK'da kadın subay, askeri ve sivil memurlar ile askeri öğrencilerin nasıl makyaj yapacağını düzenleyen yönetmeliğe astsubaylar da eklendi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Aralık 2014 06:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadın astsubaylara da makyaj izni verildi

TürkSilahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Kanunu Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı. Değişiklikle, kadın astsubayların makyaj yapması da yönetmeliğe bağlandı. Daha önce subay, askeri memur, askeri okul öğrencileri ile sivil memur olan bayan personeli kapsayan yönetmeliğin makyaj kriterleri şöyle:

KAHVERENGİ FONDÖTEN: Personel, dikkat çekici ve aşırı olmamak koşulu ile makyaj yapabilir. Yüze, kahverengi tonlarda hafif fondöten veya pudra sürebilir. Göz için, hafif pastel renklerde göz farı ve eye liner; dudak boyası olarak da, hafif ve uygun tonlu ruj ve lipe liner kullanabilir. Tırnaklarına, açık renk oje sürebilir ve manikür yaptırabilir. Evlilik yüzüğü, bir veya iki adet olmak üzere bilezik veya yüzük ile birlikte şekil ve ebatları yönetmelikte belirtilen tek tip küpe takabilir.

RÖFLE YASAK: Saçlar kısa veya uzun olabilir. Kısa saçlar, düz veya dömigarson kesilebilir; ancak, saç boyu, ensede ceket yakası hizasını geçemez. Saçını uzatmak isteyenler yan topuz yaparak aksesuarsız toka veya topuz filesi ile saç boyu ceket yakası altına düşmeyecek, saçlar uzunluğu ceket yakasından itibaren 15 santimetreyi geçmeyecek şekilde örülerek veya örülmeden toplanabilir. Saçlar doğal renginde veya koyu sarı, kestane ve siyah boyatılabilir. Perma ve röfle yaptırılamaz.

GENERALLERE KIT'A AYARI

SubaySicil Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, orgeneral veya oramiral olabilmek için generallik rütbeleri süresince 30 ay kıt'a görevi yapmak zorunlu oldu. Eski yönetmelikte en az 10 ay kıt'a görevi yapmaları gerekiyordu. Artık korgeneral ve koramiral olabilmek için tuğgeneral/ tuğamiral ve tümgeneral/tümamiral rütbelerinde en az 20 ay kıt'a görevi yapmış olmak gerekecek. Ayrıca uzman erbaşlar hariç, erbaş, er ve askeri öğrencilerin mektupları denetlenebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber