Hafta sonu kar yağışlı geçecek-Haritalı

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Aralık 2014 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hafta sonu kar yağışlı geçecek-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Sivas dışında İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Şanlıurfa ve Mardin dışında Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Amasya, Çorum, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri, Antalya, İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Marmara ve Batı Karadeniz çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. UYARILAR KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri, Antalya, İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (lokal su baskını vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; gece saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS HADİSESİ UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (karayolu ulaşımında gizli buzlanma, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber