İsmail Koncuk: Yeni bir vergi dilimi düzenlemesi yapılmak zorunda

"Adaletsizliklerin giderilmesi için çalışanlara yönelik yeni bir vergi dilimi düzenlemesi yapılmak zorundadır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2014 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İsmail Koncuk: Yeni bir vergi dilimi düzenlemesi yapılmak zorunda

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, adaletsizliklerin giderilmesi için çalışanlara yönelik yeni bir vergi dilimi düzenlemesinin yapılmasının zorun olduğunu ifade etti.

Koncuk, yazılı açıklamasında, memurların 2014'ün Ocak ayında aldıkları 123 lira zamla bütün bir yılı geçirmek zorunda kaldığını belirtti.

Memurların ve sözleşmeli personelin; iş adamlarından, sanayiciden daha fazla gelir vergisi ödediğini savunan Koncuk, bu adaletsizlik nedeniyle memur maaşlarına yapılan zammın neredeyse tamamının vergiye gittiğini ileri sürdü.

Koncuk, "Türkiye'de gelirin yüzde 10-15'ini alan çalışanlar, toplanan gelir vergisinin yüzde 65'ini ödüyorsa burada adaletten söz etmek imkansız" değerlendirmesinde bulundu.

Memurların gelir vergisi oranının yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıktığı için daha düşük maaş aldığını belirten Koncuk, şunları kaydetti:

"Hükümet bir eliyle zam olarak verdiğini, öbür eliyle vergi olarak geri alıyor. Toplu sözleşme görüşmelerinde, vergi dilimlerinin yükseltilerek, bu mağduriyetin giderilmesi için talebimiz olmuştu ama yetkililer, kolay yoldan vergi toplamayı seçtikleri için buna yanaşmadılar. En düşük maaş alan bir hizmetli bile gelirinin yüzde 20'si kadar gelir vergisi öderken iş adamları, sanayiciler, işletmeciler, çeşitli yollarla daha az vergi ödemeyi başarıyor. Bu adaletsizliklerin giderilmesi için çalışanlara yönelik yeni bir vergi dilimi düzenlemesi yapılmak zorundadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber