Hakkari'de İzinsiz gösteriye polis müdahalesi

Hakkari'de Uludere'de olayının 3. yıldönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüşün ardından izinsiz gösteri yapan gruba polis müdahale etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2014 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkari'de İzinsiz gösteriye polis müdahalesi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından Uludere'de olayının yıldönümünde yürüyüş düzenlendi. DBP il binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, DBP Hakkari il eş başkanları Musa Çiftçci, Emine Berivan Akboğa, Hakkari Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş, Hakkari Kent Meclisi eş başkanları Kazım Kurt, Perihan Kahraman'ında bulunduğu yaklaşık 200 kişi, meşalelerle yürüyüşe geçti. DBP Gençlik Meclisi üyesi Tekoşer Kaynak tarafından okunan basın açıklamasının ardından grup dağılırken, Kıran ve Berçalan mahallelerinde bir araya gelen bir grup yola barikat kurup ateş yaktı.

Olay yerine gelen polis ekiplerine ses bombası, molotof kokteyli ve taşlarla saldıran gruba güvenlik güçleri müdahale etti. Atılan molotofkokteylleri bir polis akrebine isabet etti. Alev topuna dönen polis aracı, olay yerine gelen TOMA aracı, itfaiye ekibi ve polis ekiplerinin yangın tüpüyle söndürüldü.

Kıran Mahallesi Cezaevi kavşağında bir araya gelen başka bir grup, cezaevi asker kuleleri ve il Jandarma Alay Komutanlığı binasına molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı. Polis, göstericileri gaz bombası ve tazyikli su atarak dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber