Türkiye karlı havanın etkisine giriyor / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Aralık 2014 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye karlı havanın etkisine giriyor / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Karaman, Aksaray, Kırşehir, Erzurum, Bingöl ve Muş çevreleri ile akşam ve gece saatlerinde Marmara'nın kuzey ve batısı, kıyı Ege ile Bursa, Balıkesir ve Manisa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Marmara ve Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadenizde kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), akşam ve gece saatlerinde Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına(60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS HADİSESİ UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde başta Batı Karadeniz'in iç kesimleri olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte güneydoğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (karayolu ulaşımında gizli buzlanma, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın akşam ve gece saatlerinde Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğnden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Soba ve Doğalgaz kaynaklı Zehirlenmeler, Ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber