İstismara karşı Diyanet devrede

Diyanet Vakfı kapsamında hizmet veren Kadın ve Aile Gençlik Merkezi kolları sıvadı, hayati bir projeye imza attı. Küçük yaşta evlendirilme riski taşıyan Suriyeli 120 yetim çocuk korumaya alındı. Kızlar eğitimle hayata tutunacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Aralık 2014 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstismara karşı Diyanet devrede

BETÜL OĞUZ - ANKARA

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM), Suriyeli kız çocuklarının istismarına karşı harekete geçti. KAGEM, "Farkındayız, Yanı Başınızdayız" projesiyle çaresizlikten ve bilgisizlikten dolayı erken yaşta evlilik tehdidi altında bulunan Suriyeli kız çocuklarına eğitim vererek, hayata kazandırmayı amaçlıyor.

DİLİN YANI SIRA DİN EĞİTİMİ

Proje kapsamında, Ankara'da sığınma kampları dışında yaşayan Suriyeli ailelerin 7-18 yaş aralığında bulunan 120'si kız, 25'i erkek olmak üzere toplam 145 yetim/öksüz çocuk bir yıl boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurtlarında kalacak. Yurtdışı Misafir Öğrenci Öğretim Müfretadı'na göre yaygın eğitim almaya başlayan çocuklar, Türkçe dil eğitiminin yanı sıra dini bilgiler eğitimi de alıyor. Bir yılın sonunda yeterli Türkçeye ulaşan Suriyeli kız çocuklarının, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında da örgün eğitim alması da sağlanacak.

MANEVİ VE SOSYAL DESTEK

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, "Projeyle özellikle küçük yaştaki kız çocuklarının zorunlu evlilikleri önlenecek, kesintiye uğrayan eğitimlerine yaygın eğitimle destek verilmesi sağlanacak. Kız çocuklarının ve gençlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkı verilecek. Türkiye'de bulundukları süre zarfında yaşamlarını mevcut koşullarla uyum içinde sürdürebilmeleri için manevi-sosyal destek sunulacak ve ülkelerine bu kazanımlarla dönmelerine imkan sağlanacak" diye konuştu.

Hedef kitle kamp dışındaki kızlar

TDV Genel Müdürü Palakoğlu, projenin öncelikli hedef kitlesinin kamp dışındaki Suriyeli kız çocukları olduğunu ancak kamp içinde yaşayanların da bu projeye dahil edilebileceğini ifade etti. Projeye katılmak için belli şartların olduğunun altını çizen Palakoğlu, "Yetim, öksüz veya hem öksüz hem de yetim olmak, anne ve babası hayatta olmakla birlikte maddi yetersizlik sebebiyle eğitim imkanlarından mahrum olmak, 7-18 yaş grubunda olmak, aranan şartlar arasında yer alıyor" bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber