O öğretmen açığa alındı

ANTALYA'da kopya çekerken yakalanan 4'ü kız 5 öğrenciden 16 yaşındaki E.T.'yi, disiplin sürecine ilişkin görüşmeler sırasında iddiaya göre, "Bir ev tutarım sana, hem kızım, hem eşim olursun" diyerek taciz etmekle suçlanan öğretmen kullanarak taciz etmekle suçlanan öğretmen M.S. açığa alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Aralık 2014 13:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
O öğretmen açığa alındı

Antalya 75'inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni 47 yaşındaki M.S., kopya çekerken yakalanan kız öğrenci E.T. ile disiplin süreci öncesinde çeşitli görüşmeler yaptı. Sözlü ve cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla E.T.'nin ailesi tarafından M.S. hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda, öğretmenin odasına çağırdığı kız öğrenciye arkadaşlık ve ilişki teklif ettiği, teklifini kabul ederse disiplin cezası almayacağı, okuldan atılmayacağı ve en hafif cezayla kurtulabileceği, reddederse disiplin kuruluna sevk edeceği şeklindeki ifadeler kullandığı öne sürüldü.

Olaya ilişkin Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan adli soruşturmanın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce de idari soruşturma açıldı.

Soruşturma kapsamında, Antalya Valiliği'nin de onayıyla öğretmen M.S. açığa alındı. M.S.'nin açığa alındığına ilişkin resmi yazı okuluna gönderilirken, öğretmenin ise rapor aldığı ve izinde olduğu kaydedildi.

Öğretmenden öğrencisine ahlaksız teklif iddiası

Mehmet ÇINAR/ANTALYA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber