Yanan feribotta 50 den fazla Türk var

Yunanistan'dan İtalya'ya 480 yolcu ile sefer yapan 'Norman Atlantic' isimli feribotta yangın çıktı. Aralarında 50'den fazla Türk'ünde olduğu yolcular kurtarılmaya çalışılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2014 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yanan feribotta 50 den fazla Türk var

Yunanistan'ın batısındaki Patras Limanı'ndan hareket ederek İtalya'nın Ancona kentine gitmeye çalışan Norman Atlantic feribotunda yangın çıktı. Gemiden metrelerce uzunlukta siyah dumanlar yükseliyor.

Othonoi Adası'nın 33 deniz mili açıklarında mahsur kalan feribot ve içindeki 478 kişiden 170'i kurtarıldı. Kalan 308 kişi ise dalgaların ve rüzgarın yarattığı güçlüğe rağmen kurtarılmaya çalışılıyor. İtalya, Yunanistan ve Arnavutluk'tan bölgeye helikopterler ve gemiler gönderildi.

Dışişleri kaynakları geminin 54 Türk yolcusunun akıbetinin bilinmediğini açıkladı.

Henüz feribottan ölüm ya da yaralanma bilgisi gelmedi. Kurtarılan yolculardan biri yangından dolayı geminin çok ısındığını belirterek "Feribotun resepsiyon kısmında ayakkabılarımız eriyordu" dedi.

Denizcilik Bakanı Miltiadis Varvitsiotis,"Feribottakileri kurtarmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Şimdiye kadar giriştiğimiz en zor kurtarma operasyonlarından biri" dedi.

Varvitsiotis, gemideki 478 kişiden 268'inin Yunan olduğunu söyledi.

Yangının feribotta arabaların taşındığı kısımda başladığı tahmin ediliyor. Yunan TV kanalı Mega, araba güvertesinde zeytinyağı taşıyan tankerlerin de olduğunu bildirdi. İtalyan bandıralı feribotta 200'e yakın aracın bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber