Kimliğini unuttu, başına gelmeyen kalmadı

Manisa'da, Mahmut Çiftçi isimli şahsın bir yıl önce kargo şirketinde unuttuğu kimliği başına dert oldu. Kimliği üzerine 8 faturalı hat ve faturalar üzerine de kayıtlı lüks marka telefonlar alındığını GSM operatörlerinin kendisini uyarması üzerine öğrenen Çiftçi, dolandırıldığının farkına varınca şoke oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2014 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kimliğini unuttu, başına gelmeyen kalmadı

Manisa'nın Yunusemre İlçesi Cumhuriyet mahallesinde yaşamını sürdüren inşaat işçisi Mahmut Çiftçi'nin 1 yıl önce kargo şirketinde unuttuğu kimliği başına dert oldu. Kimliği üzerine 8 faturalı hat ve faturalar üzerine de kayıtlı lüks marka telefon alınan Çiftçi, mağduriyetinin giderilmesi için savcılığa başvurdu. Dolandırıldığının GSM operatörlerinin kendisini uyarması üzerine farkına varan 29 yaşındaki 1 çocuk babası Çiftçi, olayı şöyle anlattı: "Ben, bir sene önce kimliğimi kargo şirketinde unuttum. Kargo geldi oraya gittim. Dalgın olduğum için fotokopi çekildikten sonra kimliğim fotokopi cihazında kaldı. Ben unutkan olduğum için kimliğimi istemeyi unuttum. Onlarda kimliğimi vermedi. Aradan 10 ay geçtikten sonra beni arıyorlar 'Gelin kimliğinizi alın' diye. Bende onlara yeni kimlik çıkarttığımı ve kimliğimi en yakın polis karakoluna vermelerini istedim. Verdikten sonra aradan 1 ay geçti. 1 memur aradı 'Kimliğiniz bende kimliği imha edeceğim' dedi. Bende yenisini çıkardığımı ve imha etmelerini istedim. Ne olduysa bundan sonra başladı. AVEA bayisi arıyor beni. Adınıza '4 adet faturalı hat var. Herhangi bir bilginiz var mı?' dedi. Ben, öyle bir şey yapmadım bir bilgim yok dedim. Ondan sonra e-devlet şifresine baktığımda adıma 8 faturalı hat alındığı gördüm. Sonra bayilere gittiğimde faturalı hatlar ile birlikte adıma lüks marka cihazlar alındığını gördüm. Cihazın en az fiyatı 4 bin TL."

Başından geçen olaylar nedeniyle yeni doğmuş çocuğunun kimliğini çıkaramadığını kaydeden Çiftçi, sözlerini şöyle tamamladı: "Savcılığa başvurdum. Bütün bayilere gittim. Müşteri hizmetlerini her gün aradım. Elinizde güvenlik kamera sistemleri var dedim. Bunları yakalayın dedim. Bunları savcılığa teslim edin dedim. Bugün benim başım ağrıdı yarın başkasının başı ağrımasın. Şuan cihazları 4 bin TL'den hesaplarsan 15 bin TL'lik borcum var. Çok mağdur durumdayım. Devletimizin büyük olduğuna inanıyorum. Biran önce işlemlerin yapılmasını istiyorum. Evliyim yeni çocuğum oldu. Bunların yüzünden daha bir haftalık çocuğumun kimliğini çıkaramadım. Kimlikle uğraşmam gerekirken bana yapılan şeylerle uğraşıyorum. Zaten inşaatta çalışıyorum ben doğru dürüst geçimimi sağlayamıyorum. Kiracıyım. Ben nasıl ödeyeceğim bunu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber