YÖK başkanı ve AKÜ Rektörüne suç duyurusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2006 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak'ta avukatlık yapan Ümit İnceefe, düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü ile birlikte toplam 6 kişi hakkında 'gizli video çekimi yapmak, ifşa etmek ve görevi kötüye kullanmak' suçlarını işledikleri iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Avukat Ümit İnceefe, yaptığı açıklamada, 25 Kasım 2005 tarihinde bürosunda o dönem yaşanan Van olayları ve YÖK Başkanı'nın yönetim kurulunu Van'da toplamasıyla ilgili basın toplantısı düzenlediğini ve bu toplantıda yerel televizyonda görevli bir kameramanın gizli çekim yaptığını söyledi. Basın toplantısında yerel televizyonda çalışan kameramanın gizli çekim yaparak avukatlık bürosunda meydana gelen olayları ifşa ettiğini belirten Avukat Ümit İnceefe, şöyle konuştu:

"Kameraman gizli çekim yaparak, ileride bizi müşkül duruma düşürecek bilgileri elde etmiştir. Korkacak ve gizli çekimle elde edilecek bilgimiz söz konusu değildir. Gizli çekim esasen, müvekkilim olan Yrd. Doç. Dr. Ali Galip Baltaoğlu ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Şişman arasında devam eden bir davada kullanılmak üzere yapılmıştır. Gizli çekimi gerçekleştiren kameraman, görüntüleri televizyonun yönetim kuruluna vermiştir. Televizyon yönetimi ise bu görüntüleri Prof. Dr. Adnan Şişman'a ulaştırmış ve görüntüler daha sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü ile YÖK Başkanlığı'na, oradan da davanın görüldüğü Uşak Asliye 2. Hukuk Mahkemesi'ne sunulmuştur" dedi.

Avukat Ümit İnceefe, açıklamasında "Gizli çekimi gerçekleştiren Kameraman Resül Cengiz, televizyonun yayın sorumlusu Soner Demiröz, AKÜ Uşak Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Lütfullah Türkmen, AKÜ Uşak Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Şişman, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ya da YÖK vekiline talimat veren görevli hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na 'gizli video çekimi yapmak, ifşa etmek ve görevi kötüye kullanmaktan' suç duyurusunda bulundum" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber