Öğrenciler için özel arama motoru yolda

Öğrencilerin internet üzerinden daha kolay bilgiye ulaşması ve derslerinde zaman kaybetmemesi için ilginç bir çalışmaya imza atıldı. Türk bilim insanları tarafından geliştirilen proje sayesinde arama motorlarındaki sorgu önermeleri ve cevaplar çocukların eğitim seviyelerine ve okuma düzeylerine göre özelleştirilecek.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Aralık 2014 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler için özel arama motoru yolda

Mert İnan

Fatih Projesi, Türkiye'deki tüm öğrenciler, dersliklerde birer adet dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı ve akıllı tahta ile donatılmasını içeriyor.

TÜBİTAK desteği var

TÜBİTAK, öğrencilerin dijital ders içerikleri ve internetteki eğitimle ilgili kaynaklar üzerinde daha etkin arama yapabilecekleri teknolojilerin geliştirilmesi amacıyla 'Fatih Projesi Bilgi Erişimi ve Yönetim Sistemleri Çağrısı'nda bulundu. Turgut Özal Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rıfat Özcan öncülüğünde 'Arama Teknolojilerinin İlk ve Orta Öğretim Öğrencilerine Göre Optimizasyonu' başlıklı bir proje geliştirildi.

Projeye Prof. Dr. Özgür Ulusoy ile Yrd. Doç. Dr. İsmail Sengör Altıngövde tarafından da destek verildi ve proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Gereksiz aramaya son

Yrd. Doç. Dr. Rıfat Özcan, projedeki amaçlarının öğrencinin eğitimle ilgili içeriğe hızlı ve etkin bir biçimde ulaşmasını sağlamak olduğunu belirterek, "Yöntem sayesinde öğrencilerin dersle ilgili aramaları sırasında ilgisiz sayfalara yönlendirilmesinin azalmasını planlıyoruz. Gereksiz arama azalacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber