Hisarcıklıoğlu: Reformları devam etmeli

TOBB, Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olarak başlattığı istikrar adımları sayesinde ekonomide müthiş bir atılım yapılmasının sağlan- dığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, reformlar sürsün mesajı verdi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Aralık 2014 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hisarcıklıoğlu: Reformları devam etmeli

Cahit Saraçoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olarak başlattığı reform ve istikrar adımları sayesinde ekonomide müthiş bir atılım yapılmasının sağlandığını söyledi. Bundan sonra da ülke yönetiminde Sayın Cumhurbaşkanı'nın hayata geçirdiği, icracı ve reformcu kamu idaresi anlayışının devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu atılım sayesinde tüm yurtdışı görüşmelerinde, Türk özel sektörünün öne çıkmasının sağlandığını dile getirdi.

Yeni Şafak Gazetesi'ne 2015 yılı ekonomik ve siyasi sürecini değerlendiren Hisarcıklıoğlu, "Türkiye bugün, bölgesinin en büyük ekonomik gücü haline geldiyse, bunda Sayın Cumhurbaşkanı'nın liderliğinin çok büyük payı var" ifadelerini kullandı.

ADIMLAR YERİNDE

81 il, 160 ilçedeki Oda ve Borsa Başkanlarıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ziyaretinde yarım saat kendisiyle baş başa özel görüşme imkanı bulduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Kendisine 'Başbakan olarak başlattığınız reform ve istikrar adımları, ekonomide müthiş bir atılım yapmamızı sağladı. Tüm yurtdışı görüşmelerinizde, Türk özel sektörünü öne çıkarmanız, bizlere moral ve cesaret verdi. Gitmediğimiz coğrafya kalmadı' dedim. Hatta arkadaşlara bir çalışma yaptırmıştım onu da kendisiyle paylaştım: '2003'den bu yana, gerek sizin liderliğinizde, gerekse talimatınıza istinaden bakanlarımızla bürokrat birlikte, iş adamlarımızı yanımıza alarak, 3,2 milyon kilometre yol gitmişiz. Yani, dünyanın etrafını her sene 8 defa dönmüşüz.' Şimdi yeniden ekonomiye hız kazandırmak için reform ateşini canlandırılması gerekiyor. Hükümetin son açıkladığı ekonomide dönüşüm programları bu anlamda doğru yönde atılmış adımlar" diye konuştu.

200'den fazla ülkeye ihracat başarısı

"Bu sürecin sonucu pek çok ülkedeki ticaret ve yatırım imkanlarını memleketimize kazandırdık" diyen Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik ve siyasi istikrar sayesinde İtalya ile Çin arasındaki en büyük sanayi devi olduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu, "200'ün üzerinde ülkeye, 20 bin çeşitten fazla mal satar hale geldik. Turizmde dünyanın 6'ncı, tarımsal üretimde dünyanın 7'nci büyük ülkesi olduk. Hem uluslararası müteahhitlikte ve hem de karayolu taşımacılığında, dünyanın 2'nci büyük gücü haline geldik. Birçok sanayi ürününde, beyaz eşya, seramik, çimento, demir-çelik, cam gibi, Avrupa'nın en büyük üreticileri arasına girdik" diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, bundan sonra da ülke yönetiminde Sayın Cumhurbaşkanı'nın hayata geçirdiği, icracı ve reformcu kamu idaresi anlayışının devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Sosyal projelerin ağırlığında okul var

TOBB'un sosyal projeleri hakkında da bilgi veren Hisarcıklıolu, 12 yılda, sel, deprem ve diğer doğal afetler nedeniyle yaptıkları yardımlar ile eğitim-gıda-kültür konularındaki yardım ve yatırımların tutarının 500 milyon liraya ulaştığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Soma'daki büyük facia sonrasında vefat eden kardeşlerimizin aileleri için, 17 milyon lira Oda ve Borsa başkanlarımız kanalıyla toplayıp, Sayın Cumhurbaşkanı'na takdim etmiştik. Ermenek'te vuku bulan maden faciası için orada hayatını kaybeden 18 madencinin ailelerine şimdi birer ev vereceğiz. Yardım elimiz Afganistan'a, Pakistan'a, Bosna'ya, Filistin'e, Somali'ye, Irak'a ulaştı. Ayrıca, Filistin'de OSB, Cidde ve Taşkent'te Milli eğitim Bakanlığımıza bağlı 2 okul yaptık ve yapıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber