Cizre'de hayat normale döndü

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK ile Hüda-Par yanlıları arasında çıkan ve 3 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralandığı olayların ardından ilçede bu sabahtan itibaren hayat normale dönmeye başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Aralık 2014 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cizre'de hayat normale döndü

İki gün kepenk açmayan esnaf bugün sabah saatlerinden itibaren kepenk açmaya başladı. Olaylarda yaşamını yitirenler için ise taziye çadırları kuruldu.

Cizre'de Cuma gecesi PKK ile Hüda-Par yanlıları arasında çıkan silahlı çatışmada Yasin Özer, Barış Dalmış ile HÜDA PAR yöneticisi olan Abdullah Deniz hayatını kaybetmiş 5 kişi de yaralanmıştı. Yasin Özer ile Barış Dalmış'ın cenazeleri dün akşam saatlerinde Cizre'de toprağa verilirken, Abdullah Deniz ise gece geç saatlerde Cizre'ye getirilerek Cudi Dağı eteklerindeki Kızılsu Beldesi'nde toprağa verildi.

GECE YOL KAPATANLARA MÜDAHALE

Cizre'de dün akşam PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, Nusaybin Caddesi'nde barikat kurarak yol kapattı. Yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yapan gruba polis, gaz bombaları ve basınçlı su ile müdahale ederek dağıttı.

Cizre'de bugün esnaf normal yaşama dönerek iki gündür kapalı olan kepenklerini açtı. Cizre güne sakin başlarken, polisin önemli noktalarda güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Olaylarda yaşamını yitiren Yasin Özer ve Barış Dalmış için Cudi Mahallesi'nde taziye çadırı kuruldu. HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret ile birlikte, taziye çadırını ziyaret etti. Ziyaret öncesi DBP İlçe Başkanlığı önünde konuşan Milletvekili Selma Irmak, hukuksuzluk ve adaletsizlik karşısında bazı kesimlerin kendi mekanizmasını üretebileceğini, bunun da kamu düzenine uymayabileceğini belirterek, şöyle dedi:

"Siyasi soykırım operasyonları her gün, her yerde devam ediyor. Bir kaç aydır bine yakın gözaltı yapıldı ve tutuklandı. 2009'da başladı, 10 bine yakın insan gözaltına alınıp tutuklandı. Onlardan birisi de benim. 5 yıl ceza evinde kaldım. Çıktıgımızda bunu dedim; bizi niye aldılar, şimdi niye bırakıyorlar? 5 yılımızı niye heba ettiler? Bu soru şimdi de gençler tarafından soruluyor. Siz eğer hukuksuzluğu ve adaletsizliği, bir temel politika olarak esas alırsanız, tabiki etki tepki olarak bazı kesimler de kendi mekanizmalarını üretir. Bu mekanizma her zaman sizin hoşunuza gitmeyebilir. Tırnak içerisinde kamu düzeni dediğiniz düzene uymayabilir, düzensizlik düzeni olabilir. Malesef bu tedbirler geliştiriliyor. Bu hendekleri niye kazıldığını ne zaman kapatılacağını sormak yerine, hükümetin bu siyasi soykırım operasyonlarını ne zaman sona erdireceğini, bence daha fazla sormalıyız. Hükümetin bu konuda tedbir almasını istemeliyiz. Bunlar gelişirse zaten bu hendeklere gerek kalmiyacaktır. Bu tür tedbirlere de başvurulmayacaktır. Bunu ifade etmek lazım; elbette şuan bir mağduriyet var. Halkımız bu konuda zorlanıyor ama bunun nasıl geliştiğinin de anlaşılması gerekiyor."

Yapılan konuşmadan sonra, HDP'li Irmak ve Ata, binlerce kişi ile birlikte, Yasin Özer ve Barış Dalmış ile Şengal'de IŞİD ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren Serdar Sansak'ın PKK flamaları önünde çekilmiş fotoğrafları ve Abdullah Öcalan'ın posterinin bulunduğu bir pankart eşliğinde taziye çadırını ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber