Erdoğan, Kabine'yi toplayacağı tarihi açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ocak ayının 19'unda ben Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de toplayacağım ve orada Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceğim."

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Aralık 2014 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan, Kabine'yi toplayacağı tarihi açıkladı

Özellikle asgari ücret çalışmları yapıldığı son anlarda bakanımız ve hükümetimiz bunu neticelendirir ve pozitif algının devamını sağlarlar verimli bir ziyaret oldu.

- (Bakanlar Kurulu toplantısı) Değerli arkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'nın çizdiği çerçeveler içinde yönetilen bir ülkedir burası bir kasaba devleti değildir. Şuanda bizim bir anayasamız var ve Cumhurbaşkanı yetkileri belirlenmiştir. Ve seçimler öncesinde şu ifadeyi kullandım anayasanın verdiği yetkileri kullanırım devir teslimden sonra dört ay geçti ve bu konularda 2014-2015 geleceği Cumhurbaşkanın gerekli gördüğü hallerde bakanlar kurulunu toplar hükmü var bu konuyu başbakan ile görüştüm ayın 19'da Bakanlar Kurulunu Beştepe'de toplayacağım ve başkanlık edeceğim. Cumhurbaşkanlığı üzerinde kimse vesayet kurmaya çalışmasın.

ALIŞILMIŞ BİR CUMHURBAŞKANI OLMAYACAĞIM DEMİŞTİM"

Cumhurbaşkanı'nın bu devletin başı olduğunu hatırlatan Erdoğan, farklı bir Cumhurbaşkanı olacağı vurgusu yaparak,

"Cumhurbaşkanı'na birileri vesayet kurmaya kalkarsa hatırlarsanız yine seçim öncesi "ben alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağımı" da söylemiştim. Dolayısıyla vesayetlerle hareket eden birisi değilim"

diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber