Kamu kurumları, 2006 yılında, kadroları nasıl kullanacak?

2006 yılı kadrolarının nasıl kullanılacağı 2006 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun 23'üncü maddesinde belirlenmişti. Ancak, bu düzenlemeye ilişkin olarak Anayasa Mahkemesince yürürlüğü durdurma kararı verilmişti. Anayasa mahkemesinin kararı sonrasında 12.07.2006 tarihli Resmi gazetede yayımlanan 5538 sayılı Kanun ile kadroların kullanımına dair hususlar yeniden düzenlenmiştir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Temmuz 2006 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5538 sayılı Torba Kanun 12.07.2006

5538 SAYILI KANUNDA YER ALAN HÜKÜM

2006 yılında kadroların kullanımına ilişkin hususlar
GEÇİCİ MADDE 11- 2006 yılında, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile 5018 sayılı Kanuna ekli (II) sayılı cetvelde yer alan idarelerin, açıktan atama izni aranmaksızın boş kadrolarına (işçi kadroları hariç) yapacakları açıktan atama sayıları ile genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinden bu kadrolara yapacakları nakil sayıları toplamı, bu idarelerin 2005 yılında emeklilik, ölüm, istifa ve nakil sonucu ayrılan personel sayısının yüzde seksenini aşamaz. Araştırma görevlisi kadrolarına yapılacak atama sayısı ise 2005 yılında ayrılan (TUS ve DUS eğitiminden ayrılanlar hariç) araştırma görevlilerinin yüzde yüzünü aşamaz. Bu sınırlar içinde personel ihtiyacını karşılayamayacak idareler için ilave yirmibirbin adet açıktan atama izni verilebilir. Söz konusu ilave sayının kurum ve kuruluşlar itibarıyla dağılımı, gerekli görülmesi hâlinde bu toplam sayının bir kısmının rezerv tutulması ve kullanımı ile diğer hususlar Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakan ile Maliye Bakanının müşterek önerisi üzerine Başbakan onayı ile belirlenir.
Hakimlik ve savcılık meslekleri ile bu meslekten sayılan görevlere, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü uyarınca araştırma görevlisi veya asistan kadrolarına, yükseköğretim kurumları öğretim üyeliklerine, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun ek 1 inci maddesi ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanununun ek 1 inci maddesi uyarınca yapılacak atamalar, 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanunu kapsamında veya diğer ilgili mevzuata göre yapılacak askerî personel atamaları, emniyet hizmetleri sınıfında bulunan kadrolara yapılacak atamalar, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 22 nci maddesi ile 406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanununun ek 29 uncu maddesi uyarınca yapılacak personel nakilleri, 22/12/2005 tarihli ve 5436 sayılı Kanun uyarınca ihdas edilen iç denetçi ve malî hizmetler uzmanı kadrolarına yapılacak atamalar ile hâlen Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesinde çalışan ve Sağlık Bakanlığı kadrolarında bulunan personelin Vakıflar Genel Müdürlüğü kadrolarına nakilleri, birinci fıkrada yer alan sınırlamalara tâbi değildir.
Birinci fıkra kapsamında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 59 uncu ve 92 nci maddeleri uyarınca yapılacak açıktan atamalar için Devlet Personel Başkanlığından izin alınması zorunludur.
5018 sayılı Kanuna ekli (IV) sayılı cetvelde yer alan kurumların ve (II) sayılı cetvelde yer almayan özel bütçeli idarelerin, döner sermayelerin, kefalet sandıklarının serbest memur kadrolarına yapacakları açıktan atama sayıları ile diğer kamu idare ve kurumlarından yapacakları memur nakil sayıları toplamı (4046 sayılı Kanunun 22 nci maddesi ile 406 sayılı Kanunun ek 29 uncu maddesi uyarınca yapılacak personel nakilleri hariç) ile bunların kullanımı ve diğer hususları belirlemeye Maliye Bakanlığı yetkilidir."

MEMURLAR.NET'İN AÇIKLAMALARI

1- Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri (I sayılı cetvel) ile 5018 sayılı Kanuna ekli (II) sayılı cetvelde yer alan idarelerin açıktan ve naklen atama sayıları yine yüzde 80 ile sınırlanmıştır. Yani bu idareler 2005 yılında emeklilik, ölüm, istifa ve nakil sonucu ayrılan personel sayısının yüzde 80'ine atama yapabilecektir. Bu sayıya nakiller de dahildir. Detay için tıklayınız.

2- Araştırma görevlisi kadroları için yapılacak atama sayısı yüzde 100'dür. Yani, 2005 yılında ayrılan (TUS ve DUS eğitiminden ayrılanlar hariç) araştırma görevlileri sayısı kadar, 2006 yılında atama yapabilecektir.

3- Bazı atamalar bu sınırlamaya dahil değildir. Bunlar ikinci fıkrada tek tek sayılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber