Eğitim Bir-Sen yöneticileri hakkında suç duyurusu

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyeleri, "görevlerini kötüye kullandıkları" iddiasıyla Eğitim Bir-Sen yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2014 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim Bir-Sen yöneticileri hakkında suç duyurusu

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyeleri, "görevlerini kötüye kullandıkları" iddiasıyla Eğitim Bir-Sen yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyeleri, pankart açıp slogan attı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, yeni yasayla 4 yılını dolduran okul müdürleri ve müdür yardımcılarının görevlerinden alındığını, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki tüm üst düzey yöneticilerin görevlerine son verildiğini savundu.

Yasanın akabinde çıkarılan yönetici atama yönetmeliğine tepki gösteren Bostan, "Milli Eğitim Bakanlığı'nda yeni yasa ile birlikte taşlar yerinden oynatılarak 76 bin idarecinin hakkı gasbedilmiştir" dedi.

Bostan, atamalarda kariyer, beceri, bilgi ve tecrübenin dikkate alınmadığını öne sürerek, mülakatlarda Eğitim Bir-Sen üyelerine yüksek puan verildiğini ve mülakata girmeyen sendika üyelerinin dahi tam puan aldığını iddia etti.

Açıklamanın ardından, sendika yetkililerince hazırlanan suç duyurusu dilekçesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu. Dilekçede, Eğitim Bir-Sen yöneticileri ve sınav komisyonu üyelerinin, "görevi kötüye kullanmak" suçundan yargılanması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber