AK Parti'den 4 savcı için ilk yorum

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay MKYK sonrası açıklama yaptı. Atalay 4 savcının görevden uzaklaştırılmasına ilişkin "'HSYK kararıdır yorum yapmak istemem ama böyle bir karar bekleniyordu" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Aralık 2014 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti'den 4 savcı için ilk yorum

Atalay'ın açıklamasından satır başları şöyle:

- HSYK kararıdır yorum yapmak istemem ama böyle bir karar bekleniyordu.

- Şahsi görüşüm komisyon üyelerinin vicdanları ile karar vermeleri. Orada yargı mensubu kimliği ile çalışıyor komisyon. Belge ve dosylar onların elinde vicdanları ile karar verecekler bizde bekliyoruz. Siyasi partiler bunları kurullarında değerlendirmez bizimde gündemimizde değerlendirilmedi komisyonun kararını bekliyoruz.

- Kiziroğlu şarkısı anonim bir şarkıdır bu düzünleme onusunda telif söz konusu düzenleme de Ayna grubuna ait.

- Açıklamalar bugün gündeme geldi şuanda dolaylı şeyleri değerlendirmek isteniyorum varsayımlı oluyor. Öncelikle kendi teyit ederse bizde düşüncelerimizi söyleriz.

- Paket olarak ifadelendirmemek gerekir. O konuda Alevi vatandaşlarımızla ilgili başlatılan çalışmalar sürüyor seçime doğru ileri adımların atılcağı bir mesajdır. Çözüm süreci ile ilgili daha öncede paylaştık önemli açlışmalar geçen yıl yapıldı çerçeve yasa Meclis'te kabul edildi. Ana muhalefet partisi de destekledi Türkiye büyük bir devlet ve hukuk devleti TBMM'den bir karar çıktıysa hükümet bunu baz alıyor orada ne yapılcağı yazıyor. Altı maddelik bir yasa ama içinde herşey var hükümetin yol haritası onun dışında birşey yok. Yani 2014 yılında bu konuda yasal olarak iadri düzenleme sağlıklı bir şekilde yürüyor. Başbakan yardımcılarımız görüşmelerini sürdürüyor. Hedef kitleyi muhatap kitleyi genişletme çabaları var olması gerektiği gibi yürüyor. Bir hassasiyet 6 Ekim'den sonra ortaya çıktı hem şehir hem de kırsalda sağlanmış durumda. Cizre olayları etkilemez orada bir grubun yaptığı bir şeydir. Hükümetimiz dikkatli bir strateji ile işleri rayına koydu.

- Gazeteceinin gözaltına alınması yeni olmuş birşey detayları öğrenmek gerek.

- Normal anayasal bir uygulama olarak görüyorum anayasamıza göre Bakanlar Kurulu'na başkanlık edebilir tarihi belirlenmiştir. Kendisi de kampanyası sırasında bunları söyledi açık açık. Yetkilerimi kullanacağım demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber