Kamuda 'akaryakıt' alımlarına yeni düzen

Kamuda 'akaryakıt' alımlarına da yeni düzen geliyor. Projeyle, yıllık 4-5 milyar TL aralığındaki harcama kontrol altına alınacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Aralık 2014 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamuda 'akaryakıt' alımlarına yeni düzen

Hakkı KURBAN

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Bakanlar Kurulu'nda yaptığı sunuma göre, 2011 yılında 3.9 milyar, 2012'de 4.5 milyar, 2013'te ise 4.8 milyar TL'lik yakıt maliyeti oluştu. Rakamın ortalama 4-5 milyar TL aralığında gerçekleştiğini belirten Şimşek, çeşitli uygulamalarla bu rakamı aşağı çekmeyi ve kontrol altında tutmayı amaçladıklarını anlattı.

'MERKEZİ TEDARİK' FORMÜLÜ

Bugüne kadar var olan uygulamada kuruluşlar, ayrı ayrı ihaleye giriyor veya limite göre doğrudan yakıt temin ediyorlardı. Bunun daha yüksek maliyetleri beraberinde getirdiği kaydedildi. Bu nedenle kamuda ortak ihtiyaç konusu olan alımlar için yeni model geliştirilmesi "merkezi tedarik ve ortak alım" yoluna gidilmesi kararlaştırıldı. Yeni modelde, tüm kamu akaryakıt ihtiyaçlarının toplu tedariğine yönelik bir sistem geliştirilecek. Taşıt, müşteri tanıma, akıllı kart gibi elektronik sistemlerle hızlı ve kolay temin sağlanması yoluna gidilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber