Memurların kreş ücretleri, yüzde 20 oranında artırılarak 60 milyon liraya çıkarıldı

Haber Giriş : 14 Şubat 2004 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurların kreş ücretleri, yüzde 20 oranında artırılarak 60 milyon liraya çıkarıldı

Bu konuya ilişkin Tebliği görmek için sitemizin 2004 yılı Bütçe Verileri kategorisi altında yer alan "2004 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı (Sıra No: 5)"na bakınız.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait çocuk bakımevlerinin, devlet memurları ve diğer kamu personelinin her bir çocuğu için aylık bakım ücreti yüzde 20 oranında artırılarak 60 milyon liraya çıkarıldı. Kamu misafirhanelerinden yararlanan kamu pesonelinden de kişi başına her gece için 3 milyon 500 bin lira ücret alınacak.

Maliye Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan ve 15 Şubat'tan itibaren yürürlüğe girecek tebliği ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş spor tesisi ve benzer sosyal ve destek amaçlı tesislerden dinlenme amacıyla veya diğer amaçlarla yararlanacaklardan alınacak yemek, konaklama ve diğer hizmet bedelleri yeniden belirlendi.

Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarına ait çocuk bakımevlerine kabul edilecek devlet memurları ile diğer kamu personelinin her bir çocuğu için aylık bakım ücreti 50 milyon liradan 60 milyon liraya çıkarıldı. Ancak belirlenen aylık ücretin çocuk bakım hizmetlerinin karşılanmasında yeterli olmaması durumunda, kurum ve kuruluşlar bu ücreti artırabilecek.Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber